TRONDHEIM (adressa.no): Han ønsker i utgangspunktet å la skifolket snakke om Northug-saken, RBKs sportslige leder Erik Hoftun. Men synes naturlig nok saken er tragisk, og håper at skistjernen kommer tilbake i sporet.

— Jeg har veldig sans for Petter, så det håper jeg, sier han til adressa.no

- Jo fortere, jo bedre

Etter å ha stått midt oppe i to mediestormer selv i forbindelse med Nicki Bille Nielsens to utenomsportslige eskapader, er han uansett veldig glad for at Northug allerede i går, på sakens første dag, la seg padde flat i mediene.

— Jeg tror det var viktig at han gjorde det. Jo fortere han gjør det, jo lettere er det å få tilgivelse, sier Hoftun.

- Masse hensyn å ta

I etterkant av hendelsen med RBK-spissen i København i påsken fikk RBK-ledelsen stor ros for hvordan de håndterte saken. Alle fakta ble sjekket ut, før klubben bestemte seg for å gi Nicki Bille en sjanse til.

— Nå har Petter et godt lag rundt seg, så det tror jeg skal gå greit.Men klart: Det er masse hensyn som skal taes i en slik sak. Det blir nok mange samtaler og diskusjoner i dagene som kommer, tror Hoftun - som nærmest bodde på RBK-brakka i tre dager rett over påske.

— Du var tett på Nicki Bille da det sto på som verst. Hvordan tror du Petter Northug har det nå?

— Nicki syntes det var tungt å være innestengt i sitt eget hus i flere dager. Vi kjørte en veldig åpen linje som klubb, men skjermet spilleren. Det er helt sikkert tøft for Petter også nå som det står på som verst. Men jo fortere han går ut med hva som har skjedd, jo bedre. Og det har han allerede gjort, sier Hoftun.

SPORTSDØGNET: