Torsdag kveld ble verden rystet av nyhetene fra Nice i Frankrike. 84 er drept og 100 skadet etter at en lastebil kjørte inn i folkemengden langs strandpromenaden og skjøt rundt seg.

Fredagens Tour de France-etappe, en tempoetappe, går som planlagt. Men det er ingen tvil om at rytterne er sterkt preget av hendelsen.

— Tankene mine er med de som er rammet av det grusomme terrorangrepet i Nice, skriver sammenlagtleder Chris Froome på Twitter.

Dediseres til ofrene

Dagens Tour-etappe vil altså gå som planlagt. Men den vanlige reklamekaravanen, som pleier å gå gjennom hele ruten før rytterne ankommer, vil være stille. Det melder radiokanalen France Bleu, ifølge TV 2.

— Etappen går som planlagt, og skal dediseres til ofrene, melder kanalen.

BBC skriver at sikkerheten rundt arrangementet økes.

Les også:

Ifølge TV 2 satt rittledelsen i møter fredag morgen for å avgjøre om etappen skulle gå som normalt.

Det er erklært unntakstilstand i landet i tre måneder.

Ryttere i sorg

Flere av Tour-rytterne uttrykker sin støtte på sosiale medier. Det gjør også andre store idrettsklubber over hele verden.

— Vi er sjokkerte og i sorg etter angrepet i Nice. FC Barcelona stiller seg sammen med familiene og vennene til ofrene, skriver klubben på Twitter.

President i Det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen, har publisert en uttalelse på vegne av organisasjonen:

— Vi viser vår dypeste sympati og solidaritet til det franske folk etter de tragiske hendelsene torsdag kveld. Vi er sjokkerte og i sorg. Friidretten står samlet sammen med familiene og vennene til de berørte i denne vanskelige tiden, heter det blant annet i uttalelsen.