— Knut Torbjørn har masse kompetanse fra både nasjonal og internasjonal fotball. Han vil komme inn i Rosenborg som en voldsom kapasitet, mener Roar Stokke.

Etter gullalderen på 90-tallet har Rosenborg tidvis blitt beskyldt både for ikke å fornye seg og utvikle seg etter den internasjonale fotballen, og for å ikke ta vare på de gamle verdiene Nils Arne Eggen sto for da han styrte RBK-skuta. Stokke mener ansettelsen av Knut Torbjørn Eggen er med på å sikre både utviklingen og arven.

- Å ansette han må være den perfekte brubygging mellom Rosenborgs stolte fortid, og videre utvikling. Mange har sagt at fotballen har gått videre uten at Rosenborg har fulgt med i timen. Knut Torbjørns kompetanse innen moderne fotball gjør at han ikke vil la Rosenborg sakke akterut. Samtidig er han en garantist for at arven fra fortiden blir ivaretatt. Han har fått Rosenborg-mentaliteten inn med morsmelken, han brenner for RBK, og han er trønder. Et utmerket valg, skryter den trenerutdannede fotballkommentatoren.

Stokke er soleklar på at Eggens kvaliteter som trener også må utnyttes i RBK, selv om stillingsbetegnelsen lyder «sportsdirektør».

— Eggen må ut på treningsfeltet og være aktiv også der ved enkelte anledninger. Han er utrolig tydelig ute på feltet, og er en voldsom kapasitet der. Samtidig er hans styrke som trener nettopp den siste tredjedelen av spillet, som dagens Rosenborg sliter med. Men sportsdirektøren skal selvsagt ikke blande seg inn i trenerens valg og prioriteringer. Han skal bidra med sin kunnskap, og komme som rådgiver.

Det må ikke bli noen prestisjekamp mellom trener og sportsdirektør, presiserer Stokke.

Han ser to klare utfordringer som den nyansatte sportsdirektøren må gi seg i kast med så fort han starter arbeidet i RBK.

- En hovedutfordring er å få bygd en ny skikkelig sentrallinje. De neste Hoftun, Skammelsrud, Strand og Brattbakk, sier Stokke. Spillere som har RBK i ryggmargen, og som har et hjerte for klubben. Det handler om å være i en klubb der de vil være, også om de skulle havne på benken i noen kamper, synes Stokke.

— Når sentrallinjen er på plass er talentutvikling en annen viktig utfordring. I dagens RBK er det et stort hull mellom de unge på like over 20 år, og de godt etablerte på om lag 30 år. Det må jobbes med å få fram den neste Ciljan og Tettey allerede nå. Samtidig må det kanskje kjøpes inn sentrale spillere midt i 20-årene, som er unge nok til å kunne spille for klubben i mange år, men som likevel er erfarne, sier Stokke.