«Han sjøl» ferierer i Aure for tiden, men er klar når han blir bedt om å gi sitt syn på sønnens viktigste jobb framover:

— Det er å få et nært forhold til Knut (Tørum. Red.anm.). Hovedtreneren i klubben har ansvar for laget. Knut Torbjørn har direkte erfaring med lagbygging. Det er det han skal drive med i RBK også. Han vil være veldig godt i stand til å finne tonen med trenerne, mener Nils Arne, og bruker et lånt bilde:

— En hovedtrener og en direktør, det er som å ha to hender i en hanske, det. RBK har gjort et valg der de styrker den fotballfaglige delen av apparatet sitt.

- Hvilken go’fot har Knut Torbjørn?

— Fotballkunnskap og lagbygging. Han har rykket opp med Aalesund, Moss og Fredrikstad. Dessuten er han en rosenborger. Han har spilt i klubben i en halv mannsalder og kjenner den innenfra. Som sagt; et godt valg, sier Nils Arne Eggen.

På pressekonferansen i går morges tok Knut Torbjørn selv opp forholdet til sin far, og beskrev det som både godt og avklart.

- Jeg skjønner at det kan spørres om det. Hvor mye har Eggen senior vært involvert i dette? Veldig lite. Jeg har aldri vært redd for hvordan jeg skal takle denne jobben. Vi avklarte forholdet vårt så tidlig som i 1978 før sesongen, og jeg tror jeg kan bruke hans ressurser bedre enn de fleste andre. Dessuten tror jeg at han holder seg der han skal være, sier junior.

— Min holdning til det var at jeg hadde to sønner, men på Rosenborg hadde jeg bare fotballspillere. Nå søker han ofte råd hos meg, men det har både Knut Tørum og Rune Bratseth også gjort. Det har med min erfaring å gjøre, sier senior.