– Jeg har nettopp fylt 20 år. og etter at Henrik (Bjørdal) dro til Brighton blir jeg ofte yngst på laget. Men Sondre Fet, som kom inn mot Stabæk, er ett år ungre enn meg, forteller unggutten fra Spjelkavik.

Som gleder seg over at John Arne Riise er klar for AaFK.

– Han har jo utrolig mye erfaring, bare se på de storklubbene han har spilt for. Og det han har gjort med flagget på brystet. Jeg skal prøve å suge til meg så mye som mulig fra ham, lover Vebjørn.

– Men dersom AaFK satser på ham som midtbanespiller, så blir han en direkte konkurrent til deg?

– Da får jeg bare sørge for å holde ham ute av laget, eller så får han satse på en annen plass på bana, smiler Vebjørn.

Selvkritisk

Sammen med Bjørn Helge Riise sto han fram på sentral midtbane mot Stabæk, men selv er han ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg hadde problemer før pause, men var OK i 2. omgang, er Vebjørns karakteristikk av seg selv mot Stabæk.

Han mener at AaFK er undervurdert av media foran årets sesong.

– Vi er mye bedre enn folk flest tror. Vi har kanskje en litt tynn stall, men spillerne som er her holder er høyt nivå. Vi bør så absolutt havne på øverste halvdel, håper han.

TERRIER: Motstanderne får aldri fred når Vebjørn Hoff er i nærheten - og det er han ofte. Her snapper han ballen fra Starts Alex de John i fjor. Foto: Digitalsport

Vebjørn, som ikke er i slekt med Henrik Hoff, er fra Spjelkavik, og det var der han spilte fra barndommen av.– Jeg meldte overgang til AaFK i 2012, og siden har jeg vært her. Jeg hadde gode trenere i Vika i Rune Sunde og Tore Finsnes, men ambisjonene mine gjorde at jeg prøvde meg i AaFK. Og det har jeg ikke angret på, sier han.

Vebjørn er ferdig med videregående skole om et par måneder, men har ingen umiddelbare planer om å satse på studier etterpå.

– Det er vanskelig å kombinere toppfotball og heltidsstudier — bortimot umulig. Det må bli nettstudier, i tilfelle, og jeg har inne noen søknader der.Men sannsynligheten er nok stor for at jeg satser hundre prosent på fotballen de neste årene, så får vi se etter hvert.

Drømmen er å bli proff i en bra liga utenlands, det legger han ikke skjul på.

Utlandet frister

— Jeg har god tid, men klart at utlandet frister på sikt. Vi får se, det er helt opp til meg selv.

Vebjørn har foreløpig til gode å debutere på U21-landslaget, men det er et mål for ham i år.

– Klart det, jeg synes det er stort å spille med flagget på brystet. Jeg holder alderen et par år til, så muligheten bør være til stede, håper han.

Vebjørn ser for seg en tøff batalje på Haugesund stadion i dag.

– Jeg var med på å tape der i fjor, og vet at FKH har et sterkt kollektiv. I likhet med oss er de tippet i bunnen i år, men vi vant begge to åpningskampen. Så dette blir moro, smiler Hoff.

Trener Trond Fredriksen har stor sans for sin unge midtbanejuvél.

– Vebjørn er lojal, og dekker store rom på bana for oss. Han er ekstremt hardtarbeidende, og en alle tiders gutt å jobbe med, sier Fredriksen.

Vebjørn har fortsatt til gode å score seriemål for AaFK.

– Jeg har vært nær et par ganger, men satser på at det første målet kommer i Haugesund. Mål og tre poeng hadde vært perfekt, smiler han.