For tre år siden ga mannen med flest A-landskamper for Norge i fotball beskjed om at han ga seg på landslaget.

— Jeg har gått inn i fotballkarrierens siste fase, og er i en alder der jeg må ta noen klare valg hvis jeg skal nå mitt siste mål: Å spille fire-fem år til ute i Europa, uttalte han i en pressemelding i 2013.

Kommer ikke til å snu

Etter det har hans kontrakt med Betsson også gjort det uaktuelt å komme tilbake i landslagsvarmen. Selv om Riise nå er tilbake igjen i norsk fotball, i tillegg til å være ute av avtalen med sin tidligere sponsor, så er det ikke aktuelt å melde seg til tjeneste igjen for landslaget.

— Nei, det er ikke det. Jeg ga meg for en grunn og står fast ved det. Jeg trives mye bedre i hverdagen med å fokusere på klubbfotballen, og det står jeg for enda, sier han i Sunnmørspostens podkast Sunnmørsball.

35-åringen legger ikke skjul på at han var skuffet over at landslaget ikke kom til EM.

Skuffende EM-kvalifisering

— Det var en skuffende kvalik når man røk mot Ungarn. Det blir sagt at man må ha litt tid med et landslaget, men hvor lang tid skal man ha? Man må ha spillere i alle aldre. Noen må være rutinerte og noen unge, det er en selvfølge, sier han.

Selv om han tror det blir tungt å kvalifisere seg til VM, så ser han likevel lyspunkter.

— Det gror godt, så jeg håper man finner et lag som passer best og en formasjon. Så er det bare å kjøre på, sier Riise.

— Mange grunner

Heller ikke bror Bjørn Helge har tenkt på et comeback på landslaget.

— Nei, jeg er helt ferdig av mange grunner. Det er mange, mange talenter og unge spillere som er på vei opp i Norge. Jeg synes det er helt riktig det man har gjort under Høgmo. Man må følge resten av Europa i måten å spille på og i måten å utvikle spillere på, sier han og legger til.

— Man får bruke noen år på å bli bedre på. Jeg synes kvaliken som var nå viste at det er mye bra der, for det kom seg. Jeg tror det kommer til å bli ennå bedre i år, sier AaFK-kapteinen.

Hør hele podkasten her: