— Heia Brann, Heia Brann. Blod e tjukkere enn vann. Heia Brann, synger 5.-klassingene ved Paradis skole for full hals mens de holder hånden på hjertet.

De e lagets tolvte mann, og at deres hjerter står i Brann, er det ingen tvil om. For da Brann rykket ned, bestemte de seg for å skrive hvert sitt trøstebrev til brannspillerne.

SE VIDEOEN ØVERST I SAKEN! VIDEO: Odd E. Nerbø/ Ronald E. Hole

— Vi håper det kan være med å bidra til opprykk neste år. Når de ligger under, kan de tenke at : "Paradis skole har troen. Da er det bare å kjøre på", sier ti år gamle Lars Osland Thuen.

teikning.jpg

Paradis skole har troen

Klassekameratene Leander Xiaoping Wang, Julius Schøtt Olsaker, Celina Klett og Kristian Philipps nikker. Alle er enige om at Brann spilte ganske dårlig denne sesongen, men de har likevel troen på at de snart rykker opp igjen.

— Det er utrolig trist at de rykket ned, men de fortjente det. Men problemer er til for å løses, sier Kristian Philipps.

Her er noen av støtteerklæringene som sendes av gårde til Brann i dag:

  • "To år til så knuser dere Molde, og vis dere ikke viner mot de, så viner dere i vertfal over ODD".

  • "Til Brannspillerene. Jeg stoler på at dere klarer å komme opp. For dere er flinke i fotball. Dere er jo spillere. Lykke til med Tippeligaen.

  • "Kom og vin. Brann vis meg, gjør meg stolt og gå opp i Tippeligaen. DERE ER DE BESTE. Dere hører til i Tippeligaen."

  • "Hei Brann. Jeg har troen på dere og jeg synes dere er det beste fotballaget i verden."

  • "Til Brann. Verdens beste lag. Dere kommer til å rykke opp."

  • "Hei Brann. Jeg heter Emma og går på Paradis skole. Jeg vet dere klarer det neste gang. Dere er verdens Beste lag."

  • "Til Brann. Jeg støtter dere uansett om dere vinner eller taper. Hver gang jeg er på Brannkamp har jeg på min signerte branndrakt. Hilsen Jennie"

tegning3.jpg

Mange gode tipsGjengen fra Paradis skole håper brannspillerne vil bruke brevene til motivasjon og kanskje til og med lage en liten utstilling av dem.

— Men nå er det viktig at de trener mye, sier Thuen.

— Og at de er målrettet. Målet må være opprykk, supplerer Philipps.

— Og så må de ha flere pasninger og spille oppover, i stedet for lange pasninger. Men er det åpent rom, må de ta lange pasninger, sier Julius Schøtt Olsaker og forteller at han spiller på samme fotballag som blant annet Thuen og Phillips.

— Jeg er keeper, og er vant til mange nedturer. Men det er viktig å glemme alle feilene og se fremover. De må få opp selvtilliten, og så må de aldri gi opp, sier Philipps.

— Men det er egentlig litt vanskelig for oss å sette oss inn i hvordan brannspillerne har det nå, for vi vinner nesten alle kampene våre. Men vi tror Brann kan klare det samme. Det jo verdens beste fotballag, legger Olsaker til.

— Du kan si at våre hjerter står i Brann, sier Thuen, før hele klassen må skynde seg ned til adventssamling.

tegning.jpg

— Jeg blir varm inni megPå Brann stadion blir støtteerklæringene fra 5.-klassingene på Paradis skole tatt veldig godt imot.

— Jeg kjenner at jeg blir varm inni meg når noen viser sin støtte til klubben på denne måten. Og jeg gleder meg til å se alle tegningene. Tusen takk for at dere bryr dere, sier Rikard Norling.

— Et kjempeflott tiltak som varmer etter noen tunge dager. Akkurat nå kjennes det ekstra godt å få en klapp på skulderen og positive tilbakemeldinger fra unge supportere som bryr seg. Vi skal jobbe hardt for at elevene får masse god fotball å glede seg over neste sesong, sier kaptein Erlend Hanstveit.

— Dette fikk frem et stort smil her oppe, og det har det ikke vært mange av den siste tiden. Vi skylder dem en stor takk. Og så håper jeg de vil være våre gjester på vår første hjemmekamp i 2015. En av Branns fire verdier er å bry seg, og dette må være det beste eksempelet på det i den fasen vi er i nå, sier mediesjef Gorm Natlandsmyr.