Det er to uker siden Hoseth sjokkerte Fotball-Norge med å signere for sin tidligere erkerival ut sesongen. Midtbanespilleren la ikke skjul på at han var spent på hvordan mottakelsen kom til å bli. Da Hoseths navn ble ropt opp før hjemmedebuten mot Start forrige helg, var han den som fikk mest jubel fra publikum. Men en skade i akillesen gjør at han må stå over morgendagens kamp mot Haugesund.

– Det var spesielt å oppleve at jeg fikk en så god mottakelse. Det var fantastisk, kjempeartig og litt overraskende, sier 34-åringen til Sunnmørsposten.

Han hadde kanskje trodd at flere skulle være negative til at han kom til klubben.

– Men det hadde ikke noe med forholdet mellom meg og AaFK å gjøre, men heller at jeg begynner å bli litt gammel. Det har kanskje vært to av 1.000 kommentarer som har vært negative, og det setter jeg veldig pris på.

– Smartere enn tidligere

– Hva gjør det med deg når noen sier du er for gammel og ikke har mer å gi?

– Det er jo fakta at jeg begynner å dra på årene, men det betyr ikke at jeg ikke er en god spiller. Jeg er nok smartere enn jeg har vært tidligere og kan utgjøre en trygghet i laget. Hvis det kan gjøre de yngre spillerne bedre, så er det et vanvittig potensial i AaFK, sier Hoseth.

Trener Trond Fredriksen synes det er synd han ikke får med seg midtbanespilleren til Haugesund. Men han ser fram til en viktig høstsesong med 34-åringen på laget.

– Tidligere så var kanskje en karriere over når man var 33–34 år, men det er flere og flere som spiller lengre enn det. Det handler noe om at man har vært flinkere i treningshverdagen, og at apparatet rundt spillerne er bedre. Det gjør at levetiden for fotballspillere er høgere, men samtidig er det litt individuelt, sier Fredriksen.

Overveldende mottakelse

Høsten 2014 starta midtbanespilleren åtte kamper for Stabæk og storspilte. Men da Hoseth endte opp i Viking, fikk han kun sjansen fra start to ganger på 18 serierunder. Det ble en tung tid i Stavanger, men i Ålesund har han gått rett inn på laget og blir en viktig spiller i høst.

– Det er klart det betyr mye å få en opptur her. Den mottakelsen jeg har fått av klubben og supporterne har vært overveldende. Derfor var det godt å få vist seg fram i forrige kamp. Jeg har lyst å gi noe tilbake til dem, sier han og legger til.

– Jeg har lyst til å vise at jeg har mye bra igjen i meg. Selv om jeg ikke spilte så mye i Viking, så har jeg trent bra.

Vil score mot Molde

Til og med Hoseths kompiser fra Molde har godtatt overgangen til erkerivalen.

– Det har vært utelukkende positive reaksjoner fra dem også. Jeg har kompiser som er ihuga Molde-supportere, men som likevel mener det var et fornuftig valg og at det vil passe meg bra, sier han.

– Men det blir vel ikke like godt mottatt om du scorer mot Molde?

– De må nesten regne med at jeg kommer til å gjøre det, sier 34-åringen og gliser.

AaFK og Molde møtes på Color Line stadion i slutten av oktober. PS: Hoseth pådro seg torsdag en skade i akillesen, men ifølge trener Trond Fredriksen er det ikke en alvorlig skade.

– Jeg håper han er tilbake i trening tidlig i neste uke, sier AaFK-treneren.