Bournemouth visste det var én mann spesielt de burde se opp for. Det klarte de i 45 sekunder.

Da dukket nemlig Harry Kane opp og fikk en tå på et innlegg fra Danny Rose. 1-0 til Tottenham, og etter det var seieren til de titteljagende fra London i praksis aldri truet.

Kanes nummer 21

Spesielt ikke etter kvarteret da Harry Kane ble spilt gjennom, og han på flott vis satte inn 2-0. Harry Kane-dobbel på 15 minutter, og gnisten gikk noe ut av Bournemouth allerede.

Det var Harry Kanes scoring nummer 21 denne sesongen, like mange som han fikk i gjennombruddssesongen i fjor. Med sine to scoringer er han også toppscorer så langt i Premier League, to mål foran Jamie Vardy.

— Vi var rolige, og fikk den beste starten mulig. Vi spilte veldig bra, sa Harry Kane i et intervju vist på TV 2. — Jeg har satt et mål for antall scoringer, men vil ikke fortelle til noen hva det er, sier han.

For bortelaget var aldri i nærheten på White Hart Lane, og Harry Kane fikk omtrent herje som han ville. Han slo farlige pasninger og var nære på flere scoringer. Han ble også avblåst for offside da Dele Alli trodde han hadde satt inn 3-0.

Fem poeng opp

Men Tottenham-fansen måtte ikke vente lenger enn til ti minutter inn i andre omgang før den tredje satt i nota. Harry Kane fyrte av en kanon som Arthur Boruc ikke klarte å holde. På returen dukket danske Christian Eriksen opp og satte inn det definitive nådestøtet.

Stort mer trengte ikke Tottenham å gjøre. Både Eriksen og Alli hadde store sjanser til å øke ledelsen, men det ble med 3-0. Det betyr at det er fem poeng opp til Leicester på topp med sju kamper igjen å spille. Fra Tottenham og ned til Arsenal er det seks poeng, men Arsene Wengers gutter har en kamp mindre spilt.

— Det spørs om dette ikke står mellom Leicester og Tottenham nå, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om tittelkampen i Premier League.