Marcus Rashford (18) har allerede skaffet seg store overskrifter i løpet av sin korte tid som spiss hos Manchester United. Han har senket Arsenal og FC Midtjylland, og unggutten blir nok ikke noe mindre populær blant United-supporterne etter at han søndag senket byrival Manchester City på Etihad.

En strålende enkeltmannsprestasjon etter 16 minutter var nok til å sørge for tre viktige United-poeng, og mens de røde nå nærmer seg nettopp City på 4. plass og kampen om en Champions League-billett neste sesong, var søndagens nederlag trolig spikeren i kista for Citys tittelhåp.

De lyseblå ligger nå hele 15 poeng bak ligaleder Leicester, og selv om de har én kamp til gode, skal den avstanden nærmest være umulig å hente inn med åtte kamper igjen å spille.

— Vi hadde en god førsteomgang, og det var et kjempemål fra Marcus. Vi kom oss gjennom andreomgang. Det var et perfekt svar på torsdagens skuffelse, sier Manchester Uniteds Michael Carrick i et intervju vist på TV 2. — Det var en tøff kamp mot et lag som ønsket å vinne. Vi misset sjansene våre, oppsummerer City-trener Manuel Pellegrini.

Sendte United i ledelsen

Det var det lyseblå hjemmelaget som førte i åpningsminuttene, og spanske Jesus Navas kom til gode avslutninger før 15 minutter var spilt, men hurtigtogets forsøk ble reddet av landsmann David De Gea i Manchester United-målet.

Mye handlet om City, men det var gjestene som tok ledelsen etter 16 minutter gjennom årets store United-komét, 18 år gamle Marcus Rashford. Unggutten ble spilt fri på 20 meters hold, dro av Citys midtstopper og bredsidet ballen i det høyre hjørnet alene med Joe Hart.

Som United har Manchester City hatt en tung periode i ligaen de siste ukene, men fem minutter etter Rashfords scoring var vertene nær å utligne. En corner ble svingt inn i feltet av David Silva, der ventet Martin Demichelis, som headet like utenfor.

Ropte på straffespark

Resten av omgangen var intens, men de store mulighetene uteble. Manchester City skapte en brukbar mulighet etter en corner i sluttminuttene, men Yaya Touré klarte ikke få avslutningen på mål. I samme situasjon ropte hjemmelaget på straffespark, etter tøff behandling av Eliaquim Mangala på corneren.

Like etter var det gjestenes tur til å rope på straffespark. Målscorer Rashford dro seg forbi Martin Demichelis og gikk i bakken etter kontakt med argentineren. Dommeren valgte ikke å peke på 11-meteren.

— Jeg mener det er et klart straffespark. Rashford er ballfører, løper forbi, så kommer Demichelis på etterskudd, sier TV 2s kommentator Petter Myhre om situasjonen.

I Premier League-studioet til kanalen var de enige om at Rashford ble felt, og de var langt fra imponerte av Martin Demichelis i City-forsvaret.

— Han bør nesten skånes, sier Erik Thorstvedt, som mener argentineren er langt fra å holde nivået. Thomas Myhre stempler veteranens forvarsspill som fryktelig.

Aguero headet i stolpen

Allerede i den første omgangen ble City-manager Manuel Pellegrini tvunget til å bytte ut Raheem Sterling. Like etter pause måtte Joe Hart ut med skade. Etter 53 minutter gjorde chileneren sitt tredje og siste bytte da Martin Demichelis ble ofret for spissen Wilfried Bony.

Kampbildet forble åpent, men halvveis i den andre omgangen var vertene uhyre nære scoring. Yaya Toure la inn fra siden, og i boksen avsluttet Sergio Aguero i stolpen.

Etter 71 minutter fikk de lyseblå nok en eventyrlig mulighet. Først fikk Aguero heade upresset, men argentinerens avslutning traff ikke innenfor målet. Så var innbytter Bony centimetre fra å utligne, men heroisk forsvarsjobb hos Manchester United forhindret scoring.

Hjemmelaget presset på for å utligne i sluttminuttene, men United-forsvaret klarte å ri av stormen. Dermed fikk de røde en finn revansje for Europa League-exiten mot Liverpool i midtuken, mens den tunge perioden fortsetter for Manchester City, som nå må konsentrere seg om å sikre Champions League-spill kommende sesong.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og sjekk om du er enig med gjengen i hvordan de oppsummerer den norske vintersesongen: