Sunderland var på god vei mot sin syvende strake seier mot Newcastle etter at Jermain Defoe hadde sendt gjestene i ledelsen før pause.

Newcastle jaktet desperat scoring og fikk belønningen i kampens 83. minutt da Aleksandar Mitrovic stanget inn 1-1. Dermed er ingenting avgjort i nedrykksstriden i Premier League. Både Newcastle og Sunderland er fortsatt på nedrykksplass, sammen med fortapte Aston Villa. Men det er kort vei opp til Norwich.

– Det positive for meg er at vi har åtte kamper igjen å spille. Det hadde vært perfekt å vinne, men når du ligger under i første omgang og kommer tilbake, er det positivt, sier Newcastle-manager Rafael Benitez ifølge BBC.

Sunderland-manager Sam Allardyce var skuffet.

– Dette er akkurat som Southampton-kampen (mistet seieren på overtid). Hvis vi ikke klarer å holde nullen snart, får vi et stort problem. Vi er et lag som må score to ganger for å vinne. Dessverre fikk vi ikke et mål til og slapp inn et sent baklengsmål igjen. Vi hadde sjansene til å drepe kampen, men bommet for mye.

Fartsfylt og intenst

Newcastle-manager Rafael Benitez (til venstre) og Sunderland-boss Sam Allardyce. Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lokaloppgjørene mellom Newcastle og Sunderland har alltid hatt en spesiell ramme, men søndagens slag om Nord-England hadde en ekstra dimensjon: Etter Norwich sin seier lørdag lå nemlig både Newcastle og Sunderland på nedrykksplass i Premier League, sammen med fortapte Aston Villa.Det kokte på St. James' Park. Nyansatt Newcastle-manager Rafael Benitez har vært med på mye stort, men søndagens kamp går nok inn i minneboken.

Sunderland kom til kampen med seks strake seirer i lokaloppgjørene mot Newcastle. I en fartsfylt åpning var det flere brukbare muligheter til begge lag, blant annet hadde Sunderlands Jack Rodwell en heading som ble slått over av keeper Rob Elliot.

Fortjent ledelse

Etter 19 minutter var Sunderland-fansen sikre på at de hadde tatt ledelsen, men skuddet fra Jermain Defoe gikk på feil side av nettveggen, og det var fortsatt målløst.

Halvtimen var spilt da Newcastle fikk frispark like utenfor 16-meteren. Forsøket fra Jonjo Shelvey gikk like utenfor stolpen.

Jermain Defoe jubler etter å ha gitt Sunderland ledelsen. Foto: Reuters

Men det var Sunderland som hadde de største sjansene, og Defoe sendte gjestene til himmels like før pause. Først reddet Newcastle-keeperen, men returen havnet til slutt ute hos Defoe i feltet som banket inn 0-1. Det var det verst tenkelige som kunne skje for Newcastle og Benitez før pause.0-1 var fortjent etter de første 45 minuttene, selv om hjemmelaget følte seg snytt for straffespark.

Sjanserikt

2. omgang startet med en gigantisk sjanse for Newcastle, men gjestene fikk reddet på streken. Vertene fortsatte med å produsere, men også Sunderland var farlige:

Rob Elliot leverte en glitrende redning på forsøket fra Patrick van Aanholt etter snaue timen.

Newcastle presset på, og etter 83 minutter skulle de endelig belønnes da Aleksandar Mitrovic stanget inn 1-1 etter Georginio Wijnaldums innlegg.

– Vi burde tatt alle tre poengene. Vi kontrollerte kampen i første omgang, så vi er skuffet. Vi er solide, men du må holde konsentrasjonen helt til siste minutt. Tiden går, men jeg tror vi vil klare oss, sier Jermain Defoe.