Mustafa «Mos» Abdellaoue ble hentet til AaFK for å bekle rollen som lagets storscorer. Det har ikke gått helt som planlagt, og etter å ha scoret i sin AaFK-debut har spissen måttet se flere kamper som innbytter fra start.

Sånn var det også mot gamleklubben Vålerenga. 11 minutter før slutt kom han innpå, og kvitterte med å sette inn 4-1 med et kontant skudd etter å ha blitt spilt fri av Henrik Bjørdal. Hans andre scoring for de oransje.

– Det var deilig å endelig score. Så er det jo litt typisk at det kommer mot Vålerenga. Jeg har kjent på at jeg har kommet i bedre form de siste fire, fem kampene. Og da er det viktig å bevise det når jeg får sjansen, sier AaFK-spissen.

SCORER ENDELIG: Mustafa Abdellaoue setter inn 4-1 mot sin gamle klubb Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det føltes litt rart å score mot Vålerenga. Men en kamp er en kamp. I dag følte jeg vi var bedre enn Vålerenga på det meste, og vi vinner fortjent, legger han til.

– Skulle helst ha bidratt mer

Selv om han har sett mange spilleminutter fra innbytterbenken, har Abdellaoue vært med på den oppløftende høsten som har brakt AaFK oppover på tabellen.

– Før jeg kom så lå vi jo langt ned på tabellen. Utover høsten har det gått bedre. Jeg skulle jo gjerne ønske at jeg hadde bidratt litt mer enn jeg har gjort til klatringen, og det er kanskje litt sent å komme i form nå når sesongen snart er ferdig, sier han.

Mye å bygge på

Han ser likevel frem til både siste seriekamp, og ikke minst mot neste sesong.

– Det vi har gjort i høst er absolutt noe å bygge videre på. Nå vet vi ikke hvem som skal trene oss neste sesong, men en oppløftende høst gir et godt utgangspunkt for å se fremover, mener Abdellaoue.

Jönsson roser Mos

Abdellaoue var en av spillerne trener Jan Jönsson trakk frem etter at seieren var et faktum.

– Det var veldig kjekt at han kom inn og scoret, og måten han tok vare på de minuttene han fikk. Mos kom til oss og ville mye. Han trente veldig hardt – kanskje for hardt. Så bikket det litt andre vegen. Han har kommet i form utover høsten, men da har andre levert så bra slik at det ikke har vært så lett å finne plass til han. Men Mos er en målscorer, og det ser vi mer og mer av. Når han nå får vinteren på seg kommer han til å vise seg frem som den målscoreren han er til neste sesong, tror den avtroppende AaFK-treneren.

Vi fulgte kampen: