Det var hans siste hjemmekamp som trener for AaFK, og Jan Jönsson kunne verken håpet eller bedt om en bedre måte å si takk for seg til publikum i Ålesund. 4-1 stoppet det på, i en kamp der det meste gikk som planlagt for de oransje.

– Vi startet kampen bra, men havnet likevel bakpå. Jeg var egentlig ikke urolig for hvordan det skulle ende, for i det siste har vi hatt en veldig god spille— og arbeidsglede både på kamp og i trening. Så klarte vi å komme tilbake, og det er nettopp på grunn av det med gleden - og innsats, forklarer Jönsson.

– Og ikke minst fordi vi spilte veldig bra som lag, med kompakte lagdeler, gode bevegelser og gode enkeltprestasjoner, legger han til.

Ekstra spent

Jönsson innrømmer at han var veldig spent før oppgjøret mot Vålerenga.

– Jeg er spent før hver kamp, men kjente det ekstra i dag. Litt fordi det var siste hjemmekamp, men kanskje mest fordi vi kom fra to gode bortekamper som har gitt oss seks poeng. Da kan det slå litt begge veger. Men så leverer guttene i det som til slutt omtrent ble en perfekt gjennomført kamp, forklarer han.

AaFK-treneren trekker frem både enkeltspillere og det kollektive som årsak til storseieren mot Vålerenga. Og trekker frem det samme som forklaring på høsten som laget har opplevd. AaFK har gått fra nedrykksstrid til sjuendeplass.

– Hovedårsaken til den gode høsten ligger i viljen hos guttene. Det er en veldig god vilje og innsats på treningene, og det har vi klart å ta med oss inn i kampene. I tillegg har vi en veldig god kjemi i garderoben. Det gir resultater, sier Jönsson.

Vet ikke noe om 2015

Nå gjenstår bare bortekampen mot allerede nedrykksklare Sandnes Ulf, før Jan Jönssons trenergjerning i AaFK er over. Men hva neste sesong vil bringe, vet han ikke enda. Annet enn at det blir å flytte hjem til Sverige.

– Fotballmessig så vet jeg ikke noe om 2015 enda, så det kan jeg ikke si noe om. Men det jeg kan si er at jeg har hatt en veldig fin tid i Ålesund og AaFK, og da er det ekstra kjekt at jeg fikk en veldig, veldig bra avslutning her!