COLOR LINE STADION (smp.no): Vålerenga fikk lite til å stemme i bortekampen mot Aalesund. Kjetil Rekdals menn ble til tider rundspilt, og kunne fort tapt med større siffer enn 4-1, som kampen endte med.

— Det er vanskelig å peke på noe spesielt som gikk galt i denne kampen. Men AaFK var bedre enn oss i det meste, erkjenner en ærlig Vålerenga-kaptein Christian Grindheim.

Vålerenga hang imidlertid brukbart med innledningsvis og tok også ledelsen på sin første sjanse. AaFK sleit med å klarere en dødball og etter litt klabb og babb i feltet, falt ballen ned til Simon Larsen, som satte ballen kontrollert i hjørnet. Da var det spilt i 11 minutter. En pangstart for bortelaget.

Overkjørt

Men Vålerenga greide ikke å utnytte den tidlige ledelsen. I stedet var det AaFK som tok over og scoret to ganger før pause, i det 25. og 36. minutt.

— Jeg synes vi hadde grei kontroll i 25 minutter. Når AaFK scorer to raske mål greier vi ikke å svare. Vi blir rett og slett overkjørt utover i kampen, sier Grindheim.

I andre omgang puttet AAFK to scoringer til, det siste ved ex-Vålerenga-spiller Mostafa Abdellaoue.

Fallende kurve

Tapet var Vålerengas femte, på de seks siste kampene. Klubben er i ferd med å ødelegge det som lenge var en meget god sesong, og en hyggelig tabellplassering.

— Sesongen kan deles inn i to. Første halvdel var veldig bra. Den siste har vært mindre bra. Vi har ikke den samme selvtilliten lenger, innrømmer VIF-kapteinen, som savner et tettere kampprogram.

— Det virker som vi er best når vi spiller mange kamper. Slik var det tidligere i sesongen, da vi hadde fin flyt. Nå er det for langt mellom kampene. Det virker som vi er bedre når vi får spille to kamper i uka, sier Grindheim.

Vålerenga ligger fortsatt på sjetteplass på tabellen før siste serierunde, men kan tas igjen av flere lag, deriblant AaFK.

Kjetil Rekdal ville ikke la seg intervjue av Sunnmørspostens journalister.