David de Gea, Iker Casillas og Petr Cech er bare noen av stjernekeeperne som trolig bytter klubb denne sommeren. Fotballkommentator Øyvind Alsaker mener «rushet» er spesielt.

− Det kan nok være ganske unikt at så mange store keepere kan være i ferd med å bytte klubber, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til NTB.

Det er langt ifra noe nytt at fotballstjerner bruker sommerferien på å finne seg nye arbeidsgivere, men det er ganske overraskende at det er akkurat keeperne som preger overgangsryktene verden rundt akkurat nå.

Holder lenger

David de Gea, Iker Casillas, Tim Krul, Hugo Lloris, Asmir Begovic, Keylor Navas, Samir Handanovic, Jan Oblak og Petr Cech er bare noen av de heteste navnene — og flere av dem ser ut til å vokte nye mål neste sesong. Målvaktene kommer til å omsettes for milliardbeløp.

− Det er vanskelig å finne en god grunn til at mange kjente keepernavn dukker opp på dette tidspunktet. Det er kanskje litt tilfeldig, sier Alsaker.

TV 2-kommentatoren understreker at man må ha en keeper i verdensklasse om man skal henge med blant de aller beste.

− De kan være i verdenstoppen i mange år, noe som er vanskeligere for utespillere, som gjerne går noen hakk ned etter hvert som de blir eldre, sier Alsaker.

foto
TV 2s fotballkommentator, Øyvind Alsaker. Foto: NTB scanpix

— Cech til Arsenal

33 år gamle Petr Cech er et godt eksempel på dét. Chelsea-spilleren blir trolig den første av de nevnte keeperne som bytter klubb denne sommeren.

Daily Mail skriver denne helgen at tsjekkeren er svært nær en overgang til London-rival Arsenal.

Tabloidavisen hevder Arsenal er villige til å betale elleve millioner pund (rundt 132 millioner kroner) for den rutinerte keeperen og at klubbene trolig kommer til å gjøre ferdig de siste forhandlingene i løpet av neste uke.

Vil bli

PSG skal også ha vært interessert i å hente tsjekkeren, men det hevdes at Cech og hans familie ønsker å bli i London.

− Cech har vært i en spesiell situasjon denne sesongen. Han har vært annenkeeper i Chelsea uten å være dårlig, og han har ikke hatt noen nevneverdig nedadgående kurve. Det ville vært en bra signering av Arsenal, sier Alsaker og legger til:

− Arsenal har hatt et kjempeproblem på keeperplass i mange år. Ligagullet er neste steg for dem, og da er to gode keepere svært viktig.

Trolig må også United-supportere finne seg i å miste en stjernekeeper denne sommeren. Spanske aviser hevder at David de Gea forlater Manchester United til fordel for Real Madrid innen kort tid. I så fall blir det spennende å følge Real-keeperne Iker Casillas og Keylor Navas' neste sjakktrekk.

(©NTB)