MANCHESTER UNITED — ARSENAL 1-1

Det sto om tredjeplassen i Premier League da de to rivalene Manchester United og Arsenal barket sammen på Old Trafford. Etter at Liverpool tapte hjemme mot Crystal Palace lørdag, har ikke Anfield-klubben lenger teoretisk mulighet til å ta fjerdeplassen, mens både Louis van Gaal og Arsène Wengers menn er sikret en mulighet til mesterligaspill neste sesong.

Men det gjelder å unngå fjerdeplassen. Ender man som nummer fire, risikerer man å møte et topplag fra en av de sterkeste ligaene i Europa i playoff. Tredjeplassen gir direkte innpass i gruppespillet i Champions League.

To poeng foran United

Etter uavgjortresultatet i Manchester på Norges nasjonaldag er det ingen tvil om at Arsenal ligger best an. London-laget holder avstanden på to poeng ned til United og har i tillegg en hengekamp mot Sunderland i midtuka.

– De startet best og vi var ikke med, men i annen omgang dominerte vi. Dessverre klarte vi ikke å score mål nummer to, men sjansene var der, sa Wenger ifølge NTB.

Siste serierunde spilles neste søndag, og begge lag har overkommelige oppgaver foran seg. Manchester United gjester nedrykningstruede Hull, mens Arsenal får besøk av West Bromwich Albion.

Det var en mellomfornøyd Louis van Gaal som snakket med pressen etter kampen.

– Vi er ennå ikke klare for mesterligaen. Det er stort press, ettersom vi kan møte en motstander som er midtveis i sesongen. Det er ikke alltid lett, sa han, ifølge BBC.

Anonym Falcao

Radamel Falcao fikk tillit fra start, men colombianeren gjorde seg ikke spesielt bemerket annet enn at ved han ved et par anledninger skled på Old Trafford-gresset.

foto
SJANSE: United-spiss Falcao forsøker seg mot Arsenal-keeper David Ospina. Laurent Koscielny forsøker å gripe inn. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

Etter en times spill ble Falcao byttet ut med Robin van Persie.Hjemmelaget tok en relativt fortjent ledelse etter en snau halvtime. Et glimrende innlegg fra Ashley Young på venstrekanten nådde Ander Herrera foran mål. Spanjolen satte inn 1-0 for Manchester United.

Både Herrera, Falcao og Daley Blind hadde muligheter til å øke ledelsen, men det ble med det ene målet før pause. United-dominansen ble understreket av at hjemmelaget vant skuddstatistikken 8-0 i første omgang.

Andre omgang startet med et United-lag som tilsynelatende hadde god kontroll på kampen. Men etterhvert begynte Arsenal-laget å vise seg mer frem. Spesielt Olivier Giroud kom nær med en avslutning etter godt forspill av Mesut Özil etter en drøy times spill.

foto
LEDELSE: En jublende Ander Herrera satte inn 1-0 mot Arsenal. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic/NTB scanpix

Avgjørende bytterDavid de Gea reddet ved den anledningen, men ti minutter etterpå måtte den spanske keeperen ut med skade. Nok en spanjol, tidligere Barcelona-keeper Victor Valdés, tok over i mål for United. Det kan ha vært det siste de Gea gjorde foran hjemmepublikummet. Keeperen er linket med en overgang til Real Madrid.

– Det blir ikke lett for ham å dra ettersom dette er en enorm klubb å spille for, men han er spansk og kan gå til en veldig stor klubb. Det er vanskelig for ham å bestemme seg, sa manager van Gaal.

Omtrent samtidig gjorde Arsène Wenger et dobbeltbytte for å få fart i sitt lag. Theo Walcott og Jack Wilshere kom inn for Belleriín og Cazorla, og det så ut til å hjelpe. Åtte minutter før full tid lå ballen i buret bak Valdés.

foto
SELVMÅL?: Theo Walcott skyter og ballen går via Tyler Blacketts venstre bein før den går i mål. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic/NTB scanpix

Walcott utfordret United-innbytter Tyler Blackett på høyrekanten og skjøt via Blackett og i mål. En noe heldig utligning for Arsenal.Et par minutter før full tid fikk van Persie en kjempemulighet til å sette inn seiersmålet, men nederlenderen blåste avslutningen over mål etter at Marouane Fellaini hadde headet ned ballen.

Dermed endte det 1-1 i Manchester og Arsenal fester grepet om tredjeplassen i Premier League.