I april ble Chelseas Eden Hazard kåret til årets spiller av sine kolleger i Premier League. Tirsdag mottok han samme honnør fra journalistene.

Belgieren vant avstemningen foran Tottenhams Harry Kane og medspiller John Terry. 24-åringen er den første spilleren fra Belgia som får prisen siden den ble innført i 1948. Kun to Chelsea-spillere har tidligere vunnet kåringen. Gianfranco Zola klarte det i 1997, mens Frank Lampard fikk utmerkelsen i 2005. – Listen over spillere som har fått denne prisen er virkelig verdensklasse. Eden Hazard er et verdig navn på den, sier formann for fotballjournalistenes forening, Andy Dunn.

– Han er kreativ, målfarlig og en av dem som jobber hardest. Han er en glimrende etterfølger til Luis Suárez, og vi håper han blir i England lenger enn det Suárez gjorde etter at han vant kåringen, fortsetter han.

Hazard sanket 53 prosent av stemmene, og det gjorde ham til en overlegen vinner. I tillegg til Terry, var Chelsea-spillerne Cesc Fàbregas, Branislav Ivanovic og målvakt Thibaut Courtois blant de ti som fikk flest stemmer.

Alexis Sánchez, David de Gea, Sergio Agüero og Esteban Cambiasso kompletterte topp 10-listen. (©NTB)