Ullevaal Stadion (Aftenposten): Bob Bradley og laget fra Nadderud seiler i medvind om dagen. Fem strake trepoengere og sølvplass på tabellen etter syv serierunder er fasiten for laget som ble tippet nord og ned før sesongen.

Mot Vålerenga lørdag ble det nok en sterk seier, og blant de største bidragsyterne var kantspiller Yassine El Ghanassy. Belgieren var nest sist på ballen på den avgjørende scoringen mot Mjøndalen sist runde, og på Ullevaal var han til tider ustoppelig, blant annet da han regisserte angrepet som ga Stabæk straffe og 1-0. — Det er hans beste kamp så langt i Stabæk, oppsummerer trener Bob Bradley.

50 prosent i form

El Ghanassy kom til Stabæk før sesongen og har opphold i blant annet Gent og West Bromwich på CV-en. Han har også en kamp for det belgiske landslaget, da han i 2011 ble byttet inn for bestekompisen, Chelsea-stjerne Eden Hazard.

— Jeg vet det er mye talent i ham. Nå kan vi se noe av eksplosiviteten hans, roser Bob Bradley.

Under Stabæks amerikanske sjef ser El Ghanassy ut til å finne tilbake til gamle takter. Men det er mer i vente skal vi tro 24-åringen. Mye mer.

— Jeg tror at jeg skritt for skritt vil nærme meg mitt beste, sier han etter en god kamp på Ullevaal.

— Hvor langt unna toppformen er du?

— Jeg spiller på halvparten av maksnivået mitt, 50 prosent. For meg er det viktigste på veien mot formen å fortsette å få spille kamper, sier El Ghanassy.

Frustrert over sjansesløsing

Fem seire på rad, tre innslupne mål så langt i serien og sølvplass etter syv serierunder. Stabæk virker ikke å slutte å overraske.

— Vi må beholde føttene godt plantet på bakken. Gjør vi det, tror jeg dette blir et bra år for oss, sier Yassine El Ghanassy.

For Vålerenga ble 0-2-tapet nok en frustrerende dag på jobb. Etter en knallåpning på sesongen, har det gått langt tyngre de siste snaue to ukene.

Tap hjemme mot Aalesund ble fulgt opp med uavgjort mot LSK, etter å ha ledet. Deretter fulgte en pinlig exit mot Gjøvik/Lyn i cupen, før de altså ble slått 2-0 på eget gress av Stabæk.

— At vi ikke scorer i dag er sinnsykt. Det er surt når du spillemessig kanskje spiller den mest stabile kampen for sesongen, sier Kjetil Rekdal.

For Vålerenga skapte en enorm mengde med sjanser. Størst av alle var Deshorn Brown og Christian Grindheims dobbelsjanse på overtid, men det endte med tverliggerskudd og heading utenfor på åpent mål.

— Vi skaper en drøss med sjanser, og bør egentlig få med oss noe, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim.