• Han har utviklet seg bra i Oilers og har kontrakt ett år til. Det kjennes som han er på rett sted. Akkurat nå ser det ut til at han spiller en sesong til i Stavanger, sier agent Erik Ryman til Aftenbladet.

LES OGSÅ:

Ustabil sesong

Nå ville det vært en overdrivelse å si at alt gikk på skinner for Rudolfs Balcers i Oilers forrige sesong. Han startet sesongen glimrende – i hvert fall statistisk sett – leverte ustabile prestasjoner fra desember til april, før han tok fyr i sluttspillet og sto bak en rekke viktige scoringer da NM-gullet skulle deles ut og sesongen avgjøres.

Totalt leverte den NHL-draftede 19-åringen seks mål i semifinale— og finaleserien da Oilers ble mestere for femte gang på rad.

  • Akkurat nå er jeg hjemme i Stavanger og trener. Jeg må jo bestemme meg snart for hvor jeg skal spille neste sesong. Det er flere tilbud, men jeg kan dessverre ikke si så mye ennå. Det har jeg ikke lov til, forklarer Balcers.

I fjor var han ønsket av flere svenske klubber, men valgte da å fortsette karrieren i Stavanger. Denne sommeren er han opptatt av å følge rådene til NHL-klubben som eier rettighetene hans. For øyeblikket er San Jose Sharks – som plukket Balcers i den femte runden i fjorårets draft – opptatt med å spille finalen i Stanley Cup. Når sesongen i Nord-Amerika er ferdig om noen uker, regner Oilers-angriperen med å vite mer.

Klausul

Selv om Balcers har kontrakt med Oilers også neste sesong, har han samtidig en klausul som sikrer at han kan gå til en annen klubb i et annet land allerede i sommer. 19-åringen er opprinnelig fra Latvia, men flyttet til Norge for å satse på hockey som 13-åring. Han debuterte for Oilers i eliteserien i januar 2014 og har vært en del av A-laget til Oilers de siste to sesongene.

Forrige sesong noterte han seg for 24 poeng (15+9) på 43 eliteseriekamper. I sluttspillet ble det ti poeng (6+4) på 17 kamper.