Torsdag ettermiddag bekrefter Frölunda HC overgangen på sin hjemmeside.

— Johannesen er en ung gutt som kommer til oss fordi han vil utvikle seg, sier Fredrik Sjöström som er sportssjef i den svenske eliteserieklubben.

-En dyktig, høyrefattet back som har VM-debutert for Norge, det er bra når du bare er 19 år gammel, fortsetter Sjöström til klubbens hjemmeside.

Oilers vil hente erstatter

Johannes Johannesen er opprinnelig fra Hinna i Stavanger. Han spilte 43 eliteseriekamper for Oilers forrige sesong og noterte 14 poeng. Johannesen var blant de beste backene på laget som både vant serie- og NM-gull. Tidligere denne måneden imponerte han på det norske landslaget som spilte VM i Russland.

-Vi jobber med å finne en erstatter for Johannesen og ser på flere forskjellige løsninger. Vi hadde håpet at han skulle ta en sesong til i Stavanger, men jeg skjønner at det er fristende når en klubb som Frölunda viser interesse, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Frölunda ble svenske mestere denne våren og vant også Champions Hockey League forrige sesong. Klubben ble stiftet i 1944 og er hjemmehørende i Göteborg. Den har blitt svensk mester fire ganger.