STAVANGER (Aftenbladet): Vikings trenerteam, med Kjell Jonevret og Kåre Ingebrigtsen i spissen, har gjort alt for at Vikings uønskede midtbanemann skal få en så god treningshverdag som mulig. I går fikk Thioune varmende ord fra både medspillere og gamle Viking-veteraner i garderoben før trening, og oppmuntrende tilrop underveis i økten. Spesielt Kjell Jonevret har understreket støtten.

— Jeg er blitt kalt krokodillemamma fordi jeg står opp for mine spillere. For uansett hvem det er, synes jeg det blir galt å kritisere en spiller offentlig. Og Makhtar Thioune har jeg et helt spesielt forhold til. Jeg tviler på at han hadde kommet til Viking hvis ikke jeg hadde vært her. Han er verdens fineste menneske, selv om jeg selvfølgelig ikke forsvarer det han har sagt og gjort, sier svensken til Aftenbladet.

Greit Økland-forhold

Jonevret vil mer enn gjerne beholde Thioune i klubben, men sier at han skjønner klubbens beslutning om å prøve og selge ham.

- Styret og administrasjonen tenker på klubbens renommé, jeg er veldig opptatt av det sportslige. Men i en klubb som Viking skal det være takhøyde for ulike meninger. Og Arne og jeg har et greit forhold. Han har selv vært trener, han har ballfølelse og skjønner mitt standpunkt, bedyrer Jonevret.

Dratt ut i tid

Han synes det mest beklagelige i saken er at den har dratt ut så lenge i tid.

- Det er snart gått seks uker siden Bryne-kampen, og Mahktar har hatt det svært vanskelig i denne tiden. Tenk deg at alle linser og alle spørsmål er rettet mot én person over en så lang tidsperiode. Det er vanskelig å takle. Men så lenge Makhtar er Viking-spiller skal han føle seg som alle andre, lover Jonevret.

Møte om nye spillere

Etter treningen gikk han i møte med direktør Arne Larsen Økland og speider Gary Goodchild. Temaet var nye spillere.

- Vi har to-tre konkrete navn på blokken, deriblant midtbanespillere. Men før vi kan gå videre må jeg vite om klubben har råd til eller vil hente noen nye. Jeg vet at vi har et langsiktig mål mot 2015, men synes vi er på god vei allerede denne sesongen. Derfor ønsker jeg å glede Stavanger så fort som mulig. Forsvinner både Martin Ørnskov og Makhtar Thioune vil vi merke det. Samtidig har vi flere spillere i troppen som kan benyttes på midtbanen. Jeg tror vi skal kunne løse det, sier han.

- Kan det bli aktuelt å hente Steinthor Thorsteinsson fra Sandnes Ulf allerede nå?

— Han er jo en litt annen type, og jeg tror vi skal la Sandnes Ulf få litt arbeidsro. De jobber hardt for å fornye kontrakten i eliteserien. Da trenger de sine spillere.

Taust fra styret

Styret i Viking ønsker ikke å kommentere noe omkring Makhtar Thioune.

— Dette er en administrativ personalsak. Det er Arne Larsen Økland som kommenterer den, er meldingen en ferierende styreleder, Geir Solstad, har sendt Aftenbladet.

PS: André Danielsen forlenget i går kontrakten med Viking for tre nye sesonger. Han er nå under avtale ut 2016-sesongen.