Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Isolert sett er det ikke rare greiene Makhtar Thioune har gjort for å utløse denne sommerens såpeopera i Viking. En eller annen håndbevegelse mot dommerkvartetten etter Bryne-kampen, og en ullen beskylding mot dommeren etter Brann-kampen.

En kan si mye om dommerstandens voldsomme behov for å markere seg, men det blir en helt annet blogg. Thioune har forbrutt seg mot fotballens reglement to ganger, og det medfører at han totalt sett blir utestengt for spill i 1/3 av Vikings kamper denne sesongen. Thiounes oppførsel har altså resultert i at han ikke kan gjøre jobben sin for Viking over lengre tid. Det er nok også skjerpende at dette ikke skjer i kampens hete. Det skjer etter kampslutt, lenge etter at Thioune er tatt av banen. Når Thioune i tillegg har fått en solid advarsel etter første karantene, og likevel tråkker i salaten, kan jeg forstå at Viking-ledelsen reagerer.

At reaksjonen blir så kraftig, forstår jeg likevel ikke.

Fotballspillere har da gjort langt verre ting enn dette, og likevel beholdt jobben? Viking og Thioune kunne fint gått videre etter endt karantene, med en klar beskjed om at skjer det igjen så er det over og ut.

Når enden på visa blir at Thioune ønskes vekk av klubben, som det heter så fint, kan det skyldes to ting. Det ene årsaken er helt grei, den andre gir grunn til bekymring.

I bunn og grunn er dette en intern sak mellom Viking som arbeidsgiver og Thioune som arbeidstaker. Det kan godt være at det er flere grunner til at Viking nå ønsker å sette strek for Thiounes karriere i mørkeblått. Grunner som klubben ikke vil gå ut med, men som samlet sett gjør at klubben nå har fått nok.

Årsakens om gir grunn til bekymring er at Viking igjen beviser at klubben sliter med spillere som ikke er helt A4. Gode spillere som sendes på dør fordi klubben ikke tåler den støyen disse skaper. Jeg håper virkelig at grunnen til at Viking reagerer som de gjør, skyldes interne forhold vi ikke kjenner til.

Viking gikk ikke i Jørgen Horn-fella, men Thioune er uansett på vei bort. Uttalelsene hans etter pressemeldingen tyder på at konflikten neppe roer seg ned før Viking får penger og Thioune ny arbeidsgiver.

Samtidig som dette skjer henter Viking inn to nye spisser. I dag presenteres den 1.95 høye spissen Henry Chikere. I forrige uke ble Benjamin Sulimani klar. Forsvinner både Ørnskov og Thioune bør neste spiller inn være en midtbanemann.

Hva mener du? Enig i Vikings behandling av Thioune-saken?