I går, søndag, var Makhtar Thioune og Viking i møter med NISO (Norske idrettsutøveres fagforbund). Forbundsleder Joachim Walltin, forteller at forbundet har vært tydelige overfor Viking på at de mener klubben ikke bør sparke 28-åringen.

— Vi mener at det ikke er noe grunnlag for oppsigelse, og at det ikke vil være noen god løsning i denne saken. På generelt grunnlag skal det ganske mye til for å få sparken i norsk arbeidsliv. Makhtar soner sin karantene, og vi mener det holder, sier Walltin til Aftenbladet.

Walltin sier at både NISOs og Thiounes syn på saken er at spilleren nå skal forholde seg til kontrakten han har, sone sin karantene, og legge saken bak seg.

— Både Makhtar og klubben ville vært situasjonen foruten, og det er en uheldig sak, men slike ting kan skje i kampens hete. Makhtar har beklaget det som har skjedd, og vil se fremover nå.

Forbundslederen vil ikke kommentere hva Vikings reaksjon på NISOs anbefaling var.

— Det må Viking svare for. Ballen ligger hos dem nå, det er opp til klubben om de vil reagere ytterligere. Skulle de bestemme seg for noe annet, vil vi bistå Makhtar på de områdene vi kan.

Walltin kan også opplyse om at det ikke er lov å gi bøter til eller trekke norske arbeidstakere i lønn, med mindre begge parter er enige om det.