Tom Høgli var plassert på benken fra start for Tromsø i gårsdagens oppgjør mot Strømsgodset som følge av en uke preget av sykdom. Etter hvilen kom imidlertid den nybakte landslagsspilleren inn og nøytraliserte Steffen Nystrøm som herjet med Roger Risholt før pause.

– Denne uka har det blitt lite trening som følge av sykdom og derfor ble det benken. Men når jeg kom inn synes jeg det gikk greit, kommenterte Høgli etter kampslutt.

– Fort i svingene

For Høgli har store deler av sesongen og spesielt høsten med landslagsdebut vært spennende. Men unggutten har ikke hatt tid til å tenke for mye på alt som skjer rundt ham

– Jeg har ikke tenkt for mye på det, men det er ganske stort. Det har gått veldig fort i svingene, kommenterer Høgli.

Med alt snakket om gode prestasjoner og også debuten under Åge Hareide er det ikke unaturlig at høyrebacken tenker på utlandet. Høgli har kommet i skyggen av forsvarskollega Tore Reginiussen, men med altaværingen ute med skade er mye av fremtidsfokuset i en hektisk medaljekamp på Høgli.

– Jeg har tre år igjen i TIL og stortrives. Jeg har ingen planer om noe klubbskifte med det første.

Men utenlandstanken er ikke fremmed for landslagsspilleren.

– Alle har en drøm om å spille ute, det er klart.

Spennende innspurt

For Høgli og Tromsø er det en spennende innspurt i vente. Etter at så godt som alle medaljekandidatene snublet i helgas serierunde og ikke minst Stabæk ble ydmyket i Stavanger er Tromsø for alvor med i kampen om det gjeveste metallet. Høgli innrømmer at det er vanskelig å ikke se på tabellen.

– Det er vanskelig å ikke se på tabellen når i ligger der vi ligger. Medalje er uten tvil realistisk for oss og det er klart at medaljer er noe det snakkes om, påpeker Høgli.

Men backen påpeker at det ikke skal fjerne fokuset for ”Gutan”.

Vi må holde rett fokus, det er viktig. Medaljepraten begynte tidlig i sommer i media, men vi har holdt fokuset i hver kamp.

Stabæk i siste runde

I siste serierunde venter Stabæk. En kamp Høgli håper kan bli avgjørende og backen håper at Tromsø kan trekke det lengste strået dersom det skulle være tilfelle.

– Vi skal plage Stabæk helt til slutten. Det kan bli meget artig med Stabæk i siste runde, avslutter Høgli.