RIO DE JANEIRO: — Katrine mestrer rollen fenomenalt. Hun er positiv, coacher bra og er beredt til å hoppe inn i hvilket som helst moment. I dag tar hun også en straffe. Denne rollen takler hun så bra som helst, sier den svenske målvaktstreneren Mats Olsson etter at Norge kom sterkt tilbake og slo Spania 27-24 mandag.

Katrine Lunde har en merittliste større enn de fleste, og spiller for sitt tredje strake OL-gull. Hun er også regnet som en av verdens beste målvakter, men har så langt i dette mesterskapet havnet i skyggen av Kari Aalvik Grimsbø. Trønderen reiste seg mesterlig mot Spania etter at målvaktene fikk kritikk i åpningstapet for Brasil.

— Må ta rollen jeg får

Det gjør ikke veien enklere for keeperesset fra Kristiansand.

Katrine Lunde jubler sammen med Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Sanna Solberg og Emilie Hegh Arntzen. Foto: NTB Scanpix

— Jeg må ta den rollen jeg får. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, og lette litt for Kari slik at hun slipper å ta straffene. Det fungerer greit, sier Lunde. - Føler du at du får bidratt mye selv om du hovedsakelig sitter på benken?

— Ja, jeg føler det. Jeg har en annen rolle når jeg sitter på benken, og skal bidra til at forsvaret skal jobbe som det skal. Så kan Kari fokusere på å ta skuddene, sier 36-åringen.

— Kunne tatt en straffe eller to til

- Hvordan er du i så måte fornøyd i dag?

— Jeg jobber veldig bra på sidelinjen. Men jeg kunne tatt en straffe eller to til, sier sørlendingen, som reddet en av fire straffer.

Til tross for to kamper hvor Aalvik Grimsbø har vært foretrukket, nekter Lunde å forberede seg på mer benkesliting.

— Jeg forbereder meg på at jeg skal spille, sier hun.

— Kan komme bytte når som helst

Og det mener Mats Olsson at Lunde fort kan få sjansen til.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— Det kan komme bytter når som helst. Katrine jobber med detaljer i spillet mens vi i trenerteamet ser på hvilken målvakt som passer best i forhold til motstander. Foran våre to første kamper så vi at Karis grunnspill passet best, men det kan fort bli annerledes, sier han.Angola på onsdag er neste mulighet.

— Vi har bare sett en kamp av Angola foreløpig, og må se den andre også før vi bestemmer oss for hvem som står onsdag, sier Olsson.