RIO DE JANEIRO: Søndag kveld norsk tid var det nytt pressemøte med håndballjentene – i etterkant av treningen som i stor grad besto i hvordan man skulle snøre igjen sekken bakover. 28 mål mot Brasil skulle normalt holde til seier, men 31 baklengsmål fikk landslagssjef Thorir Hergeirsson til å rynke på nesen.

Etter kampen fikk særlig forsvaret gjennomgå, med målvaktene som de store syndebukkene på ulike børser. Heller ikke Hergeirsson var nådig etter kampen.

Lunde: — Jeg er enig

— Målvaktene står bak 23-24 prosent redninger. Det holder, i likhet med forsvaret, ikke mål, uttalte Hergeirsson da.

Katrine Lunde spilte de siste 15 minuttene, men leverte enda lavere redningsprosent enn Kari Aalvik Grimsbø, og sier seg enig i kritikken fra landslagssjefen.

— Ja, jeg er enig, sier Lunde – dagen før mandagens viktige kamp mot Spania.

- Hva gjør kritikken fra landslagssjefen med deg?

— Man må selv danne seg sin egen mening om kampen. Jeg verken leser aviser eller bryr meg om hva andre sier, sier Kristiansand-jenta.

— Jeg mister ikke selvitilliten

Omtrent da hun kom inn, satte Brasil inn sluttspurten og gikk fra 23-21 til 27-21 på fire minutter. Det var lite hjelp å hente fra det norske forsvaret, og et vanskelig tidspunkt for Lunde til å hente fram storspillet. Likevel synes hun ikke at det var urettferdig av verken landslagssjef eller media å felle dommen over de minuttene hun fikk spille.

— Uansett hvem man spiller mot, skal folk få anledning til å ha sin mening om det, sier hun.

— Hvordan rister du av deg skuffelsen foran Spania-kampen?

— Det er bare til å jobbe videre. Det er kjedelig å tape og kjedelig å ikke spille på topp, men vi spilte tidlig på dagen i går og har hatt god tid på å bli ferdig med kampen.

Hun avviser bestemt at selvtilliten har fått seg en knekk.

— Jeg mister ikke selvtilliten etter 15 minutter.

(Krever innlogging)

— Det mester sitter i ryggmargen

Hergeirsson uttalte følgende om hvordan målvaktene jobbet på søndagens trening:

— Vi gjør som vi pleier. Vi gjør småjusteringer som er mulig å få til på kort tid, og det gjør de godt sammen med Mats (Olsson, målvaktstrener, red. anm.). Det handler om at det meste sitter i ryggmargen, sier Hergeirsson – som ikke er bekymret for målvaktsduoen som har rykte på seg for å være det kanskje beste paret i verden.

- Hvilke vurderinger gjør du rundt uttak av målvakt mot Spania?

— Det gjør vi i fellesskap og først på kampdagen.

Tenker ikke på laguttaket

- Er det et vanskelig valg?

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— Vi skal ha respekt for laguttaket, men det viktigste er at Norge redder nok baller. Hvem som står er ikke det viktigste, svarer landslagssjefen.På spørsmål til Lunde om hva hun regner sjansen er for å stå i mål fra start mot Spania, svarer hun som følger:

— Det tenker jeg ikke på. Jeg fokuserer på at jeg skal levere mitt maksimale, sier 36-åringen.