Spania-kampen ble en voldsom opptur for Kari Aalvik Grimsbø. Hun hadde fått beskjed av lagvenninnene om å rope ut hvis hun ser rom for motstanderen. Mot Spania ropte hun slik at kommandoene overdøvet publikum og hørtes helt til pressetribunen.

— Jeg hadde fokus på å gi av meg selv til laget. Jeg kjenner at jeg er hes, smilte keeperen fornøyd etter å ha tatt de første to poengene i OL. Spania ble slått 27-24.

Spilte med høye skuldre

Norges forsvarsspill var ikke til å være bekjent av i åpningskampen mot Brasil, Kari var heller ikke fornøyd med sin egen innsats.

— Det er godt å kjenne at jeg klarer å få ut det jeg har gjort på trening i avgjørende øyeblikk i kamp. Jeg spilte med høye skuldre mot Brasil. Det gjør noe med fokuset mitt, jeg reagerer ikke så raskt, sier hun.

- Og så senker du skuldrene i en kamp Norge kjenner et press for å vinne?

-Ja, jeg vet ikke hvorfor. Men jeg kjente meg løs og ledig. Jeg har jobbet mye mentalt og med visualisering. Brasil-kampen tenker jeg ikke mer på, sier hun.

(Krever innlogging)

Enkel oppskrift

I RIO: Anne-Marit Dahl.

Hun hadde som mål å fokusere på ball og skytter uansett.-Jeg er godt fornøyd med Spania-kampen. Vi tar tak og viser en annen vilje. Det er bare å krige utpå banen. Det er ikke verre enn det, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Onsdag møter Norge Angola som slo Romania i sin åpningskamp.