ULLEVAAL: Det skal sies at Norge fremdeles har en teoretisk sjanse til å nå VM i Sør-Afrika dersom samtlige oddsbomber smeller inn i Italias gruppe. Men reelt sett tenker landslagets spillere allerede på den kommende EM-kvalifiseringen etter 2-0 mot Makedonia.

– Kan vi starte EM-kvalifiseringen slik vi har avsluttet denne VM-kvalifiseringen så blir det bra. Vi har gjort mye bra i høst. Jeg føler vi har noe på gang, sier John Carew til Aftenposten.no

Han påpeker at Island-kampen må strykes når det er snakk om ”ting på gang”, men legger til følgende.

– Uavgjort på Island kunne vært godt nok i en annen situasjon. Det spesielle nå var at vi måtte vinne. Men uansett synes jeg denne seieren viser at vi kan spille god fotball, sier Aston Villa-spissen.

Skaper rom

Han kjempet og slet på topp mot Makedonia, og hadde stort sett en eller to ryggsekker kampen igjennom. Men frispark fikk han sjelden.

– Dommerne i de siste kampene våre har ikke vært snille mot meg. Det var ikke han vi hadde i dag heller. Jeg har folk i ryggen støtt, og jeg blir felt, men frispark får jeg ikke, sier Carew med et smil.

Han tar det ikke så tungt bare Norge vinner.

– Neida, jeg skaper jo rom for de andre. At jeg får mye oppmerksomhet påvirker oss både på godt og på vondt. Men jeg forstår ikke helt hvorfor jeg aldri kan få et frispark, sier Carew.