Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tror fokuset på det offensive mot Island ødela mye av lagets defensive organisering.

– Vi måtte vinne mot Island og da ble det nok for stort fokus på det offensive. Det gikk nok ut over det defensive. Det er min skyld, sier Drillo etter sin 50. seier som landslagssjef for Norge.

Litt naiv

Seieren førte Norge til 2.plass i gruppa, men laget er avhengig av hjelp fra San Marino eller Malta for å ha mulighet til å gå videre som gruppetoer.

– Jeg var nok litt naiv etter Tyskland-kampen. Da jobbet vi bare med defensiv organisering og det fungerte veldig bra. Dermed tok jeg det litt for gitt at det satt i de neste kampene, men det gjorde det ikke. Poengene vi tapte på Island og til en viss grad borte mot Makedonia ødela mye, mener Drillo.

Feil uttak

I lys av kveldens prestasjon hjemme mot Makedonia tok også landslagssjefen selvkritikk i forhold til laguttaket mot Island. På direkte spørsmål om han skulle ønske han hadde brukt midtbanen med Henning Hauger og Christian Grindheim også mot Island svarte han:

– Det kan du gjerne si.

Mye å gå på

Han er likevel optimistisk med tanke på fremtiden for det norske landslaget.

– Etter denne kvaliken kommer vi til å bli seedet i gruppe tre i neste kvalik. Jeg er optimist og trur dette laget kan utvikle seg mye. Vi har mye å gå på i forhold til å bli grundige og trygge defensivt. Klarer vi det blir det også lettere å jobbe offensivt, sier han.

Så gjenstår det bare å se om han blir mannen som skal føre det norske landslaget videre.