I en litt amatørmessig nett-tv sending ble trekningen foretatt. Hvorfor kunne ikke trekningen vært lagt til etter Bryne-Brann i går? Hvorfor ikke lage litt schwung over det hele?

Det er likevel et lite ankepunkt målt opp mot det virkelig, virkelig tåpelige. Nemlig det at NFF bestemmer hvilke lag som skal ha borte og hjemmekamp. Det regnes ut ved hjelp av nitidige tabeller som handler om antall kilometer, antall kilometer i buss og en masse annet tøys. Enden på visa er at cup-askeladder som trekkes først opp av hatten likevel ender med bortekamp mot storlag som RBK og Molde.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

At de to første cuprundene settes opp av forbundet syntes jeg er helt ok. Disse kampene er innarbeidet som folkefester og gode inntektskilder for breddeklubber. Fra tredje runde derimot syntes jeg det burde være ren trekning. Trekkes Tromsdalen først opp av hatten, ja så skal Tromsdalen ha hjemmekamp mot RBK.For Vikings del endte det med bortekamp mot Kristiansund BK. Her tipper jeg kilometertellerne i NFF har hatt en drøy jobb. Kanskje var det den avslappende ferjeturen fra Sandvikvåg til Halhjem på vei til Varegg-kampen som tippet vektskålen i Kristiansunds favør?

Fornøyd med bortekamp

At Viking får bortekamp mot Kristiansund er jeg egentlig fornøyd med. En hjemmekamp den siste uken av juni betyr ekstremt glissen stadion uansett. Går Viking videre bør vi ha rimelig god sjanse på en kvartfinale på hjemmebane. Da skal nemlig kilometertellerne i NFF nok en gang i aksjon, og da bør vel de mørkeblå ha akkumulert nok kilometer til at det blir hjemmefordel?

Viking har nå fire bortekamper på rad. Den første endte med seier i Arendal. Neste utfordring blir LSK på Åråsen. Så følger Glimt på bortebane etter landskamp-pausen før det blir Kristiansund i fjerde runde. Det er fire bortekamper som langt på vei vil definere hvordan resten av sesongen blir for Viking. Henger vi fortsatt med i teten av Tippeligaen samtidig som vi har en kvartfinale å glede oss til i slutten av august bør det bli godt med folk på tribunen også fremover. Det er utrolig viktig for en klubb som sliter tungt i rød sone.

Hva mener du? Hva syntes du om måten cupen trekkes på?