Saken oppdateres med video hvert øyeblikk.

Fredag ble trekningen av cupens 4. runde gjennomført på Ullevaal Stadion. Det ble en forvirrende affære.

Det virket nemlig som at studiopanelet, ledet av programleder Jonas Bergh-Johnsen, ikke alltid var inneforstått med trekningsprosedyren.

Det hele toppet seg da 1. divisjonslaget Åsanes motstander skulle trekkes.

Strømmen-trener Espen Olsen trakk Odd opp av bollen. Så startet forvirringen.

— Dette er motstanderen til ... Hødd? Nå er det litt rot i systemet faktisk. Jeg håper grafikken kan redde oss, sa programleder Bergh-Johnsen.

I grafikken sto det hele tiden at det var Åsane som skulle møte Odd. Det er uvisst hva som ga studiopanelet, som også toppfotballsjef Nils Johan Semb var en del av, mistanke om noe annet.

En politimann satt i studio for å overvåke trekningen. Han nikket anerkjennende på hodet når programlederen sa «alt har foregått etter boken, eller hva?».

Tidligere år har det vært rettighetshaver som har TV-sendt cuptrekningen. I år er det imidlertid NFF som gjør det via sitt eget produksjonsselskap Ullevaal Media Center.

Programlederen beklager

Twitter-reaksjonene på den noe rotete cuptrekningen lot imidlertid ikke vente på seg.

— Er det mulig å kåle mer med cuptrekningen enn det man gjør nå? Dette er amatørmessig, skriver Avaldsnes-trener Tom Nordlie.

Programleder Bergh-Johnsen var raskt ute med å beklage hendelsen på Twitter.

— Beklager forvekslingen med Hødd og Åsane i cuptrekninga, der røra jeg det til. Men kan garantere at Blatter ikke var involvert på noe vis, skriver Bergh-Johnsen, i henvisning til de mange som spøket med at korrupsjonsmistenkte Sepp Blatter var involvert.

I en annen Twitter-melding forklarer Bergh-Johnsen at det «gikk i ball med lappene på bordet».

Irritert Åsane-trener

Mange reagerer også på at det er NFF som bestemmer hvilke lag som får hjemmebanefordel, og at mange av de mindre lagene ikke fikk hjemmekamp. Blant annet skal Tromsdalen til Lerkendal for å møte Rosenborg, mens Kvik Halden må til Molde for å møte den regjerende seriemesteren.

Lille Åsane møter Odd på bortebane. 1. divisjonsklubbens trener Kjetil Knutsen er langt fra fornøyd.

— Nei, ikke spesielt, sier han kontant og legger til:

— Trekningen ble jo som om NFF skulle ha satt opp kampene selv. Det er jo ingen eliteserielag som møtes, sier han.

- Var Sepp Blatter involvert?

Her er noen av de øvrige reaksjonene på trekningen:

— Rosenborg borte?!? Var Sepp Blatter involvert i trekningen? #BlameBlatter, skriver Ahamed på Twitter.

— Helt latterlig at NFF skal bestemme hvem som får hjemme- og bortekamp i cupen.TL-lagene altfor ofte hjemme til gode etter de tre første rundene, skriver TV2-kommentator Kasper Wikestad.

— Utdatert system. Idag er først opp av hatten det eneste rettferdige, skriver Tor Thodesen, tidligere trener for Sandefjord og Moss.

— Yngve Hallén (fotballpresidenten, journ. anm.) hadde gode forslag som et utgangspunkt til endringer i cupoppsettet i fjor. Hva skjedde med de?, spør Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

NFF: - Beklagelig

— Programlederen sa feil, men dette ble rettet opp like etterpå. Det er beklagelig, men slikt som kan skje under en TV sending, sier Nils Fisketjønn, leder av Konkurranseavdelingen i NFF.

Han forteller at det har vært oppe forslag om å endre reglene.

— Kriteriene for hvem som hjemmekamp er som tidligere. De har nå ligget fast i flere år. Hjemme/borte tidligere i turneringen samt den totale reisebelastning avgjør, sier Fisketjøn, og fortsetter:

— Forslag om å endre dette har vært fremmet for fotballtinget uten at de har fått nødvendig flertall. Flertallet i fotball-Norge vil ha reglene som de er i dag.