Charlotte Kalla har hatt en tøff sesong i skisporet, og har langt fra levd opp til forventingene. Denne uken bestemte 28-åringen seg for å stå over helgens renn i finske Lahti for å spare krefter.

— Jeg synes veldig synd på henne, at hun ikke klarer å få ut det hun er god for, sa Therese Johaug til Aftenposten etter at svensken hadde skuffet på hjemmebane i Falun forrige helg.

Vil invitere Kalla

Der endte 28-åringen opp med en niende- og syvendeplass. Nåer det norske landslaget interessert i å hjelpe svensken til å komme tilbake i godt, gammelt slag.

Til den svenske avisen Expressen forteller landslagstrener for langrennsjentene, Egil Kristiansen, at det er aktuelt å invitere Kalla på trening med de norske jentene.

— Vi vil ha henne tilbake på toppnivå. Selvfølgelig kan vi tenkte oss å invitere Kalla til en landslagssamling, sier Kristiansen til avisen.

— Det må være tøft

Under helgens konkurranser i Falun uttalte han seg om den svenske skidronningen og nedturen hun har opplevd denne sesongen:

- Det må være tøft for Charlotte å skulle forsvare hele Sveriges ære, sa Kristiansen til Aftenposten da.

Kalla har tidligere trent med den norske landslagstroppen. I fjor var hun med og trente med de norske utøverne på Sognefjellet. Egil Kristiansen vil hjelpe, men har vansker med å sette fingeren på hvorfor det har gått så trått med 28-åringen denne sesongen.

— Jeg har ikke innblikk nok i Charlottes trening til å kunne uttale meg om det. Men hun har definitivt ikke klart å få ut potensialet sitt, som hun har villet bevise hele vinteren. Årsaken tør jeg ikke uttale meg om, sier landslagssjefen til Expressen.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: