Mens engelske fotballspillere måtte gi seg for nederlagsdømte Island, gikk en nederlagsdømt engelskmann bort og vant sin førsterundekamp i Wimbledon.

Marcus Willis var den nest laveste rankede spilleren som gjennom en rekke kvalifiseringskamper hadde klart å komme seg til 1. runde av 2016-utgaven av Wimbledon.

Mer om Wimbledon? Her er historien om Johanna Konta:

Hadde planlagt å legge opp

Da han gikk ut for å spille sin kamp på den litt mindre glamorøse bane 17 mot litauiske Ricardas Berankis på Wimbledons første dag var det 718 plasser på ATP-rankingen mellom de to. Rått parti trodde alle, bortsett fra Marcus Willis og hans tilhengere som omkranset banen som knapt har tribuner.

Marcus Willis begynner å skjønne at han str for en sensasjon i Wimbledon-turneringens 1. runde. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/NTB Scanpix

Berankis skulle bare kvitte seg med den brysomme engelskmannen på vei til 2. runde. I stedet ble det seier til Willis som egentlig skulle vært på vei til USA og en jobb som tennistrener.Det er bare måneder siden han bestemte seg for å legge opp. Inntektene som tennisspiller langt ned på ATP-rankingen var ikke akkurat innbringende. 25-åringen hadde også hatt kallenavnet Cartman, den trill runde figuren i MTV-serien South Park.

Han så ikke ut som noen toppidrettsutøver. Og han var knapt det også ettersom resultatene lot vente på seg.

Fikk ikke lov av kjæresten

Vendepunktet kom av alle steder på en konsert med artisten Ellie Goulding. Her traff han Jennifer Bate. Tannlegen som skulle bli hans kjæreste. På det tidspunktet hadde han bestemt seg at han ikke orket mer slit i dårlige turneringer. En lårskade i fjor høst var medvirkende årsak til dårlig humør og dårlig selvtillit.

Men hans nye kjæreste ville ikke høre snakk om at dette var slutten.

— Jeg hadde muligheten til å dra til Philadelphia for å jobbe som tennistrener. Så møtte jeg denne jenta og hun sa at jeg ikke måtte finne på det. Jeg gjorde som jeg ble fortalt, sier Willis til The Guardian.

Endelig inntekter

Seieren mot litauiske Ricardas sikrer ham en inntekt på minst 50.000 pund (rundt 570.000 kroner). Det er et betydelig beløp for en tennisspiller som har bokført inntekter fra tennis denne sesongen på 356 pund (drøye 4000 kroner).

— Det hele er litt skremmende, sa den nyeste engelske tennishelten etter bragden på bane 17 mandag.

I 2. runde står det sveitsiske tennisikonet Roger Federer på andre siden av nettet. Han har merket seg Willis’ oppsiktsvekkende seier.

Det er akkurat dette sporten vår trenger av til. Noen helt ukjente som kommer opp. Det er et stort øyeblikk for ham, men det er stor for meg også. Jeg ser frem til kampen. Historien hans er utrolig, sier Roger Federerifølge The Guardian.