Colorado Avalanche – Ottawa Senators 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

25-åringen fra Trondheim spilte sin åttende NHL-kamp natt til torsdag, men den aller første hjemme i Denver, da Avalanche tok i mot formsterke Ottawa Senators.

— Jeg har spilt i Pepsi Center før, men det var treningskamper. Det blir nok noe helt annet nå. Det blir forhåpentligvis fullsatt hall, så kommer vi til å gi alt for en seier. Det trenger vi, sa Martinsen til adressa.no før nattens kamp.

Han fikk fullsatt hall, han fikk underholdningen, men endte uten poeng.

Marerittstart

Colorado Avalanche har vært et av NHLs svakeste poengplukkere denne sesongen, men fikk med seg en sterk 4-1-seier borte mot Winnipeg Jets natt til tirsdag. Det avsluttet en sju kamper lang borteturne, der laget endte med fire seiere og tre tap – der Martinsen fikk med seg en assist mot topplaget Montreal Canadiens og sin aller første NHL-scoring i 3-7-tapet mot Washington Capitals forrige helg.

Andreas Martinsen reagerer etter at Ottawa-spilleren Chris Neil slo til. Foto: NTB scanpix

I natt ble det derimot ingen nye scoringer i en kamp der trønderen kom mer i fokus for harde taklinger, solid defensivt arbeid og småknuffing enn for produksjon av målpoeng.Han måtte se at Ottawa Senators så ut til å cruise inn til en komfortabel seier da Zach Smith satte inn 4-1 til gjestene like før lagene gikk til kampens andre pause – men Avalanche ga seg ikke.

Martinsen med fem minutter i fryseboksen

En sterk sluttspurt i en 3.periode, der Martinsen brukte fem minutter i utvisningsboksen etter en slåsskamp med motspiller Chris Neil, kom Avalanche tilbake til 3-4. I sluttsekundene tok trener Patrick Roy ut keeper for å spille i overtall offensivt. Det hadde gikk Avalanche momentum ved 3-4-reduseringen og hadde flere gode muligheter til å presse inn en utligning. Men da Ottawa Senators vant en dropp i egen sone seks sekunder før slutt, var det over.

Etter en dropp i egen sone fikk Mike Zibanejad pisket pucken over hele banen og i det tomme buret, slik at Senators tok sin fjerde strake seier.

For Avalanches del betyr tap at kun Edmonton Oilers har hatt en svakere åpning etter 22 kamper. Neste mulighet blir hjemme mot et annet kanadisk lag natt til søndag – da kommer Winnipeg Jets til fjellbyen Denver.