New York Rangers ble flere numre for små for sterke Montreal Canadiens og fikk juling med 1-5 på hjemmebane i NHL onsdag.

Gjestene fra Canada var foran i nesten hele oppgjøret mellom ligaens to beste lag så langt i sesongen. Canadiens scoret på sitt andre skudd i kampen — før fem minutter var gått - ved sveitseren Sven Andrighetto.

Rangers hevet seg utover i første periode, men uten at det ga uttelling i form av scoring. I stedet doblet Devante Smith-Pelly ledelsen for bortelaget tidlig i annen periode.

Vertene fikk en viktig redusering på tampen av midtperioden. Mats Zuccarello ble først kreditert med assist på 1-2-målet, men det ble senere avgjort at Rick Nash hadde vippet Ryan McDonaghs langskudd videre i mål, og dermed var nordmannen fjerde sist på pucken.

Tre kjappe

Det skulle bare gå halvannet minutt av tredje periode før kampen var punktert. Da hadde Smith-Pelly gjort sitt andre for kvelden, mens Alex Galchenyuk hadde økt til 4-1. Snaut midtveis i perioden gjorde Max Pacioretty vondt verre da han satte inn 5-1-målet. Det ga en uvanlig svak redningsprosent (79) for Rangers' stjernekeeper Henrik Lundqvist, som ble erstattet av Antti Raanta etter den siste scoringen.

— Jeg er ekstremt skuffet over å gi bort fem mål. Jeg har følt meg bra i det siste, så forhåpentlig var dette bare et engangstilfelle, sa Lundqvist til Rangers' nettsted etter kampen.

Frustrasjon

Også Canadiens' stjernekeeper Carry Price, kåret til ligaens beste spiller forrige sesong, måtte byttes ut i løpet av kampen. Han ble erstattet av Mike Condon, som spilte én periode og holdt nullen.

— Vi gjorde 1-2 og var mye på deres halvdel. Så ser vi reservekeeperen deres i starten av tredje periode, så vi skulle ha fortsatt å presse. I stedet serverer vi dem to pucker som ender opp i målet vårt, sa en frustrert Rangers-trener Alain Vigneault.

Canadiens startet sesongen med ni strake seirer og er ligaens beste lag med 36 poeng fra 23 kamper. Rangers har samlet 34 poeng fra sine 22 kamper og topper sin divisjon i NHLs østre avdeling.

Mats Zuccarello var på isen ved fire av gjestenes scoringer i onsdagens oppgjør, og han spilte totalt 16.31 minutter. Nordmannen er fortsatt Rangers' klart beste poengplukker med 10 mål og 11 assists på 22 kamper. (©NTB)