FREDRIKSTAD — MOLDE 0-2

FREDRIKSTAD: Da Trond Amundsen valgte å slippe frem keeper Jon Masalin i 88. minutt fikk Hans Erik Ramberg bange anelser. Sekunder senere hadde FFK-nestoren klippet ned Jo Inge Berget i feltet etter en suveren Molde-kontring. Straffen ble til scoring, og like etter doblet Molde til 0-2. - Jeg liker ikke at keeperen ble sendt frem. Jeg tok en Solskjær light. Jeg hadde ikke noe valg. Det eneste angrer på er at jeg ikke taklet ham utenfor boksen, men hadde han skutt ville jeg brukt hendene for å stoppe ballen. Faktisk har jeg aldri blitt utvist i FFK før, sier Ramberg.

Med Solskjær-light-referansen sikter han til den famøse situasjonen i 1998 da Solskjær løp opp Newcastles Robert Lee, og sakset ham i bakken for å redde Manchester United i kampen om ligagullet. Solskjær har siden innrømmet at Sir Alex Ferguson forstod handlingen, men ikke likte det.

— Kampen i dag er ikke grunnen til at vi rykker ned. Hadde dette gått bra i siste serierunde ville det vært et under. Vi rykket ned i 2009 med et, på papiret, sterkere lag, sier Ramberg.

Et år til?

Han har fått en muntlig beskjed fra klubben om at de vil ha ham med neste år, men ikke noen fysisk kontrakt å skrive under på. Nå er han usikker på fremtiden.

- Jeg misunner ikke klubbledelsen nå. Vi har vel 8-10 spillere på kontrakt. Jeg har sagt at jeg er positiv ti å bli med et år til, men ingenting er signert, sier Ramberg.

Han synes sesongen har vært vanskelig og oppsummerer raskt hvorfor utfallet ble nedrykk.

— Vi har solgt Borges, Tarik, Thommasen, Askar og Etzaz. Klubben har holdt på å gå konkurs, og vi har måttet leie inn spillere for å ha nok folk på laget. Nå må det startes på nytt, og det blir tungt. Men byen Fredrikstad fortjener et topplag i fotball, sier Ramberg.

Sten på sten

Ole Jørgen Halvorsen forlot Sogndal for å spille for Fredrikstad. Mens Fredrikstad nå rykker ned reddet Sogndal plassen ved å slå Brann.

- Vi må bare bygge sten på sten neste år. Jeg har tror på at vi kan gå rett opp igjen, sier Ole Jørgen Halvorsen.

Han blir med FFK ned i 1. divisjon, og han håper publikum gjør det samme.

— Publikummet vårt er fantastisk. At det står igjen og klapper etter kampslutt er stort. All ære til dem for det, sier Halvorsen.

Dritsliten

Trond Amundsen måtte inn i hovedtrenerrollen da Tom Freddy Aune sa takk for seg i sommer. At høsten har vært sjeldent tøff innrømmer han gjerne.

- Jeg er dritsliten. På en måte er det godt at sesongen er over, men jeg hadde jo ønsket meg et annet utfall. Vi hadde håpet og troen helt ut, og måtte gamble. Vi kjørte frem alt vi hadde, og ble straffet brutalt. Dessverre ble det tap og nedrykk, sier Amundsen.

En dopingkontroll gjorde at FFK-spillerne fikk sjeldent god tid til å kjenne på skuffelsen før de møtte pressen. Trener Amundsen mener hele klubben er nødt til å riste av seg skuffelsen relativt raskt, og så sette seg ned å planlegge et comeback.

— Det er tungt og slitsomt å stå alene. Det har jeg sagt tydelig fra, og det har klubben hørt. Nå utvider vi trenerteamet. Håkon Wibe Lund kommer inn, og så blir det en person til i tillegg til meg. Men jeg blir ikke hovedtrener neste år, sier Amundsen.

Den avgåtte Sarpsborg 08-treneren Roar Johansen har blitt nevnt som en mulig hovedtrener i FFK neste år.