FREDRIKSTAD — MOLDE 0-2

FREDRIKSTAD (rbnett.no): Søndagens kamp mot FFK kan ha vært Daniel Berg Hestad sin siste i serien for MFK. 37-åringen kom inn i sluttminuttene og scoret via stolpen, og satte dermed et verdig punktum for en fantastisk sesong av både ham og MFK.

- Har Daniel Berg Hestad spilt sin siste seriekamp for MFK?

— Hmm, jeg vet ikke. Det har vært mange kamper denne sesongen og jeg er fornøyd med det jeg har gjort. Men vi får se, sier han.

Ikke fått tilbud

Kapteinen var solid da MFK vant det historiske seriegullet i 2011 og enda bedre da de gjentok bedriften i år. Han spiller en sentral rolle i laget, og innrømmer at troa på egne ferdigheter er sterkere enn før.

Hvorvidt han blir å se på Aker Stadion i 2013 eller ikke, er fortsatt usikkert.

- Jeg har fortsatt ikke fått et tilbud av MFK, så først må jeg jo se hvilke tanker de har. Dersom det skjer, så får jeg tenke over det, sier han.

Manglende kontraktstilbud til tross; MFK-manager Ole Gunnar Solskjær er svært tydelig på at han ønsker å ha med kapteinen videre. Han ønsker ikke å mase på midtbanespilleren, men håper han tar det riktige valget.

Viktig for medspillerne

- Jeg håper Daniel er så motivert og inspirert at han blir med ett år til. Jeg håper han ønsker å stå opp om morgenen, trene knallhardt og satse videre med oss, sier han.

Solskjær har brukt en rekke superlativer denne sesongen for å beskrive Berg Hestads betydning for MFK. Han mener kapteinen har vokst, på mange områder.

— Han er viktig for laget og viktig for guttene både på og utenfor banen. Han har virkelig vokst i den rollen, sier han.

Sendte FFK ned

MFK tok seier nummer 19 i serien i søndagens kamp mot FFK. Den sendte de blåhvite opp på 62 poeng og FFK rett ned i 1. divisjon. Solskjær var ikke helt komfortabel med å bidra til østfoldingenes nedrykk.

- Det var en ekkel situasjon å være i, men sånn er dessverre fotballen. Vi var profesjonelle og gjorde det vi skulle, sier han.

Manageren mener spillerne gjorde en formidabel innsats i sesongens siste kamp, og at FFK ikke var i nærheten av å ta poengene. Samtidig etterlyser han besluttsomhet og presisjon foran mål.

— Vi burde hatt tre-fire mål bare i 1. omgang. Vi skapte masse sjanser etter veldig godt spill, og dominerte totalt utpå der. Jeg er svært fornøyd med hvordan vi gjennomførte kampen, oppsummerer han.