Sepp Blatter skapte furore da han tidligere denne måneden offentliggjorde at han stiller til gjenvalg som FIFA-president.

Oliver Brown i the Telegraph langet for eksempel ut mot Blatter i en artikkel med tittelen «FIFA er en sump av grådighet — Sepp Blatter hevder å vise veien med etikk, men fortjener intet annet enn den sterkeste latterliggjøring».

Artikkelen ga uttrykk for det for lengst utbredte synet at Blatter har vært en katalysator for korrupsjon i FIFA, som har fått mer oppmerksomhet etter at Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022.Mens Blatters motkandidater trakk seg før stemmegivningen ved forrige presidentvalg, har Jérôme Champagne planer om å utfordre Blatter helt inn.

Men når CNN ga Champagne muligheten til å sverte motstanderns rykte i et intervju, lot franskmannen være.

— Blatter er ikke korrupt. Jeg er ikke her for å forsvare Blatter, men jeg vil at han skal være en ansvarlig kandidat og en effektiv president, sier Champagne i et intervju med TV-kanalen.

Avviser Nord-Korea-sammenligning

I juli gikk det engelske fotballforbundets formann Greg Dyke til angrep på Blatter. Han hevdet at en FIFA-kongress var «litt som Nord-Korea. "Alle hyll lederen"».

Champagne avviser på sin side at FIFA har blitt et diktatur.

— For å gi et eksempel. I Storbritannia, som er et demokrati, stemmer britiske mennesker på statsministeren. Når statsministeren er valgt, har hun eller han rett til å sette opp en regjering for å sette i verk det programmet hun eller han har blitt valgt for.- Det er demokrati, og selvfølgelig vil hun eller han bli kontrollert av parlamentet. Tror du FIFA-presidenten kan velge regjeringen til å sette i verk programmet han er valgt for i de 209 forbundene? Ikke i det hele tatt, sier Champagne.

Så hvorfor prøver Champagne da å erstatte Blatter?

— Det er ikke personen, men programmet, visjonen, som er problemet. Det er det vi gjør med verktøyene, med administrasjonen, sier han.

— Jeg er ikke fornøyd med situasjonen i FIFA, og jeg er ikke fornøyd med fotballens situasjon, sier Champagne.

Jobbet med Blatter

Franskmannen har vært kjent som en av Blatters nærmeste støttespillere. Det har stilt spørsmålstegn rundt hvorvidt Champagne er riktig mann til å inspirere frem endring i FIFA. Han har forståelse for skepsisen.

— Jeg håper og tror jeg kan, og jeg tror vi trenger det. Jeg har ikke noe imot det når folk spør meg «du jobbet med Blatter, hvordan kan du være frontfigur for endring?». Det er greit, vi kan diskutere det, og så kan jeg vise hva jeg har gjort når jeg var der. Hør her, det er en del av demokratiet og derfor valgte jeg å stille til valg, sier Champagne.

Presidentvalget i FIFA finner sted i mai 2015.