Flere medier har allerede rapportert om korrupsjon i prosessen som endte med at Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022. Det internasjonale fotballforbundet FIFA har selv hyret amerikaneren Michael Garcia til å etterforske prosessen.

FIFA har imidlertid gjort det klart at rapporten, som ble overlevert FIFAs etikksjef Hans-Joachim Eckert 5. september, ikke vil bli offentliggjort.

Den avgjørelsen er Garcia selv uenig i.

— Tatt i betraktning den begrensede rollen herr Hans-Joachim Eckert ser for seg at den juridiske komiteen vil få, mener jeg det nå er nødvendig at FIFAs eksekutivkomité tillater at rapporten på tildelingen av VM i 2018 og 2022 offentliggjøres, sier Garcia i en pressemelding gjengitt av CNN.

Garcias uttalelse kommer før FIFAs eksekutivkomité skal møtes i Zürich.

- FIFA har ledet an

Kritikk rettet mot tidelingen av fotball-VM, spesielt Qatar-mesterskapet i 2022, har vært med på å gi FIFA et frynsete rykte de siste årene. Selv avviser imidlertid organisasjonen enhver påstand om korrupsjon, en holdning Sepp Blatter fastholdt da han la ut en Twitter-melding i forrige uke.

— Alle i det globale fotballsamfunnet har et ansvar om å handle etisk riktig. Dette har fotballfans rett til å kreve. FIFA har ledet an, skrev Blatter, som har bekreftet at han stiller til gjenvalg som FIFA-president.