VIDERE: Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein var involvert da Hertha Berlin gikk videre i den tyske cupen. VIDERE: Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein var involvert da Hertha Berlin gikk videre i den tyske cupen. Foto: Digitalsport

Norsk duo videre til kvartfinale: Jarstein med superredning

Even Hovland var tilbake i Nürnbergs midtforsvar, men det var Hertha Berlins nordmenn som kunne juble etter onsdagens cupkamp.

NÜRNBERG — HERTHA BERLIN 0-2

Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred bidro til en fullt fortjent borteseier for det formsterke hovedstadslaget, som er på bronseplass i serien og kan drømme videre om cupfinale på egen arena til våren.

— Vi er i kvartfinale takket være en sterk prestasjon, jublet Hertha-manager Michael Preetz.

Nürnberg har løftet seg til tredjeplass i 2. Bundesliga og kjemper om opprykk, men klubben ble et nummer for liten i onsdagens cupkamp.

— Vi ga alt, men vi hadde for stor respekt. De var for gode for oss, sa Nürnberg-spiller Miso Brecko.

Hertha kontrollerte kampen helt fra start. Et langt framspill fra Skjelbred ga Salomon Kalou den første sjansen, men alene med keeper greide han ikke å overliste Raphael Schäfer.

Fortjent

Da ledermålet kom etter en drøy halvtime, var det fullt fortjent. Vedad Ibisevic tok Genki Haraguchis innlegg på hælen og serverte Vladimir Darida, som plasserte ballen i hjørnet.

Rett etter måtte dommeren avbryte kampen en kort stund fordi Hertha-tilhengerne feiret med bluss som røykla banen.

Hertha ga ikke fra seg grepet da kampen kom i gang igjen, og Nürnberg greide ikke å skape stort før gjestene doblet ledelsen. John Anthony Brooks satte hodet på et hjørnespark fra Darida i det 65. minutt, og Hertha ledet 2-0. Nürnberg samlet seg til en spurt, og de fleste trodde at laget hadde skapt ny spenning da Dave Bulthuis nikket på et hjørnespark i det 83. minutt, men Jarstein holdt ballen ute med en fantastisk refleksredning.

Skjelbred ble byttet ut omtrent samtidig og så sine lagkamerater dra seieren trygt i land. Dermed overvintrer Hertha i cupen. Kvartfinalene spilles i februar, semifinalene i april og cupfinalen på Olympiastadion i Berlin 21. mai.

Stuttgart-seier

Stuttgart tok seg også videre onsdag, men måtte slite atskillig mer mot 2.-divisjonslaget Eintracht Braunschweig. Toni Sunjic nikket inn 3-2-målet to minutter før slutt i annen ekstraomgang.

Gjestene ble også snytt for et klart straffespark på stillingen 2-2 i det 113. minutt. (©NTB)