Hertha Berlin har vært den store overraskelsen i årets Bundesliga, og laget fortsatte å imponere da Darmstadt ble banket 4-0 på bortebane lørdag.

Både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet da Hertha igjen viste at vårens nedrykkskamp ikke kommer til å bli gjentatt denne sesongen.

Vedad Ibisevic (2), Marvin Plattenhardt og Salomon Kalou scoret målene som gjør at hovedstadsklubben ligger an til plass i mesterligaen.

Jarstein holdt buret rent for femte gang i serien denne sesongen, mens Skjelbred ble byttet ut noen få minutter før slutt.

Nordtveits lag ble knust

Alt gikk galt for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach da Bayer Leverkusen kjørte over dem og vant 5-0 i lørdagens kamp.

Mönchengladbach har vært blant ligaens store formlag etter den katastrofale sesongstarten, men lørdag kveld var det bråstopp mot Leverkusen.

To mål av Stefan Kiessling og hat trick av Javier Hernández ga hjemmelaget en fantastisk 5-0-seier og kontakt i kampen om mesterligaplass.

Nordtveit spilte hele kampen som midtstopper.

Det sto 1-0 til under halvtimen gjensto av kampen, og da åpnet slusene seg.

Kiessling hadde gitt Leverkusen ledelsen etter halvtimen, men da Hernández la på til 2-0, kollapset Mönchengladbach.

Det gikk fra 1-0 til 5-0 på 13 minutter, og tapet gjør at Mönchengladbach faller ut av topp fire i Bundesliga.

De er nummer fem, mens Leverkusen ligger på plassen bak.

Nyland på benken

Serieleder Bayern München fikk det tøffere enn ventet mot Ingolstadt, men rodde i land seieren med to mål i annen omgang.

Storscorer Robert Lewandowski og Philipp Lahm scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren.

Dermed er Bayern på vinnersporet igjen etter 1-3-tapet for Borussia Mönchengladbach forrige helg.

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland satt på benken for Ingolstadt igjen.

Laget har bare to seirer på de siste ti, og ligger på 12.-plass.

Etter åtte seriekamper uten seier kunne Hoffenheim endelig juble for tre poeng igjen da Stuttgart ble slått 1-0 på hjemmebane lørdag.

Spilte hele kampen

En friskmeldt Tarik Elyounoussi spilte sin tredje seriekamp fra start på rad, og nordmannen fikk være på banen i samtlige 90 minutter.

Jonathan Schmid ble matchvinner etter halvtimen i første omgang.

Det var en sekspoengskamp mot dumpekandidat Stuttgart, og seieren gjør at Hoffenheim igjen har kontakt med lagene oppover på tabellen.

De tok også steget vekk fra sisteplassen i serien.

Bård Finne satt på benken hele kampen da Köln og Bremen spilte 1-1. Det samme ble resultatet mellom Wolfsburg og Hamburg.