DNIPROPETROVSK (Adressa.no): Med alt håp om avansement ute, ser Rosenborg mot neste sommers kvalifisering til Champions League i kveldens kamp mot Dnipro Dnipropetrovsk. Trener Kåre Ingebrigtsen mener at Dnipro er en type lag de kan møte på veien til Europas største klubbturnering.

— Vi kan bruke kampen til noe viktig og få med oss et godt borteresultat. Det handler fortsatt å ta lærdom, for en slik motstander kan vi møte i kvalifisering i juli, så da er det greit å begynne 2016 nå, sier Ingebrigtsen.

- Så dere vil tenke på bortemål og slikt?

— Ja, det gjør vi. Vi kommer til å være ganske kyniske for å få med et resultat. Et bortemål er alltid viktig i så måte og ikke minst lærdommen vi kan ta ut av det. Derfor er det bra at det ikke blir tomme tribuner og det blir som det fort blir i en kvalifisering.

Skal ligge kompakt

Kynisme blir et nøkkelord torsdag kveld. Selv om de ønsker å vinne, vil ett poeng og ett bortemål være et godt resultat for seriemesterne, som planlegger å ligge kompakt og kjøre overganger.

— Vi har sett på kampene vi har spilt i Europa og det er i kynismen vi kan ta enkle grep for å ta poeng. Vi var mer kyniske i kvalifiseringen enn i gruppespillet. Etter vi kvalifiserte oss var vi inne og da handlet det mye om å prøve oss og se hvor gode vi var. Hvis vi skulle spilt i 4-5-1 i alle kampene, hadde vi ikke fått prøvd oss slik vi vill, sier han.

Nå skal de vise at de har blitt klokere og fått mer erfaring gjennom de fem kampene.

— Gjennom måten vi har spilt har vi fått svar på hva vi må jobbe med og hva vi er gode på, så sånn sett har det vært god læring inn mot neste år og da må vi vise mot Dnipro at vi har lært, sier Ingebrigtsen.

Fornøyd med spillerne

På onsdagens trening vistes det at spillerne fortsatt er motiverte etter en lang sesong, og RBK-treneren tar av seg hatten for måten de fremstår.

— Guttene har vært fantastiske hele veien. Vi har sett på trening at de har holdt nivået oppe, så all ære til dem. Det er godt humør, bra kvalitet og vi gleder oss til å spille.

Kampstart er 21.05 og du kan følge kampen direkte på adressa.no.