20151208_Victor Blanco_005.JPG 20151208_Victor Blanco_005.JPG

Åge Hareide frykter ikke presset

— Det er utfordringene som driver meg, sier Åge Hareide

Molde: Åge Hareide overtar som dansk landslagstrener etter Morten Olsen. Han er ikke redd for presset som følger med jobben.

— Det er jeg ikke engstelig for, det er utfordringene som driver meg. Og jeg har alltid tatt dem som trener. Jeg overtok som Brøndby-trener etter suksessrike Ebbe Skovdahl og jeg overtok Rosenborg etter Nils Arne Eggen, sier Åge Hareide til Romsdals Budstikke.

— Jeg vet hva som kreves og jeg føler meg trygg på at jeg har kunnskap nok og kvalitet nok til å gjøre den jobben. Ellers hadde jeg ikke takket ja. Og det var bare ei utfordring på dette nivået som kunne få meg til å forlate Malmö nå.

Det danske landslaget, som det norske, mislyktes i å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste år. Danskene ble slått av Sverige (les: Zlatan) i playoff-runden.

– Resultatene avgjør

Morten Olsen ga seg etter 15 år i landslagsjobben. Han tok Danmark til VM-sluttspill i 2002 og 2010, og til EM-sluttspill i 2004 og 2012. Før han tok over som landslagstrener i 2000 hadde han klubbtrenersuksess både i Brøndby, FC Köln og Ajax. Som spiller fikk han med seg 102 A-landskamper og var den selvskrevne kapteinen i de fleste av dem.

Åge Hareide kommer neppe til å kopiere Morten Olsens 15 år i den danske sjefsrollen, men hvilket tidsperspektiv har han selv på landslagsjobben?

— Det er naturlig å ta utgangspunkt i de neste to mesterskapene, som kommer om to og fire år. Men alle vet at det er resultatene som avgjør dette, og at det er små marginer mellom suksess og fiasko.

PS. Åge Hareide var som kjent norsk landslagstrener fra 2003 til 2008.