Cristiano Ronaldo gir fullstendig blaffen i både den omfattende korrupsjonen i FIFA og at fotball-VM skal arrangeres i Qatar, et land som bryter med flere menneskerettigheter.

Det hevder han selv i et intervju med spanske CNN.

BLE FORBANNET: Cristiano Ronaldo, her fra Real Madrids trening på Tianhe Stadium i Kina tidligere i sommer, fikk nok da han ble spurt om FIFA og Qatar. Foto: Reuters

Den portugisiske fotballstjernen, som de siste årene har vært verdens beste spiller, sammen med Barcelonas Lionel Messi, ble spurt om hva han mener om både FIFA og Qatar. Men 30-åringen nektet å kommentere noe av det. Interessert i mer om FIFA? Les denne omfattende saken.

– Jeg bryr meg ikke

Intervjuet ble gjort for to uker siden, da Ronaldo var i Las Vegas for å promotere sine nye hodetelefoner, men det ble først publisert mandag.

På spørsmål om hvordan FIFA-skandalen påvirker ham, svarte han:

– Vil du at jeg skal være ærlig? Det bekymrer meg ikke i det hele tatt.

Ifølge Ronaldo snakkes det ikke noe om FIFA-skandalen i Real Madrid-garderoben. I stedet går praten i damer, smykker, mote, musikk og nærmest alt annet.

Intervjuet, som du lese i sin helhet nederst i artikkelen eller se hos CNN her, ble etter hvert opphetet – og til slutt fikk Ronaldo nok:

– Dette er bare tull. Du snakker om FIFA. Jeg bryr meg ikke om det. Og Qatar? Jeg driter i det, sa Ronaldo før han reiste seg opp og forlot intervjuet, tydelig forbannet.

Slik foregikk intervjuet i sin helhet:

Journalist: Cristiano, tusen takk for at du stiller opp. Før vi begynner å spørre deg om hodetelefonen dine, som du er i USA for å lansere, så må vi snakke med deg om den store fotballsnakissen verden over den siste tiden: Korrupsjonsskandalen i FIFA. Hvordan påvirker det deg?

Cristiano Ronaldo: – Vil du at jeg skal være ærlig? Det bekymrer meg ikke i det hele tatt.

J: – Hvorfor ikke?

CR: – Jeg gjør min jobb, gjør alt for min klubb, og alt annet betyr ikke noe for meg. Jeg bryr meg ikke om hva som skjer på utsiden.

J: – Lagkameratene din, da?

CR: – Jeg vet ikke. Du får spørre dem.

J: – Men dere snakker vel om dette i garderoben?

CR: – Helt ærlig? Vi snakker ikke om det i det hele tatt, sier Ronaldo med et smil.

J: – Ikke noe?

CR: – Nei.

J: – Hva snakker dere om, da?

CR: – Musikk, damer, mote, smykker, sko, bagger, hårsveiser og mye mer.

J: – Jeg tror det ikke. Det er vanskelig å tro på dette. Hele verden snakker om dette.

CR: – Ja, men personlig, så snakker jeg ikke om dette.

J: – Cristiano, én av sakene det blir snakket mye om, er VM i Qatar …

Men før journalisten rakk å fullføre spørsmålet, avbrøt Cristiano Ronaldo ham.

CR: – Dette er bare tull. Du snakker om FIFA. Jeg bryr meg ikke om det. Og Qatar? Jeg driter i det, sa Ronaldo før han reiste seg opp og forlot intervjuet, tydelig forbannet.