Søndag sikret Newcastle plassen i Premier League, etter at storklubben fra Nord-Øst-England beseiret West Ham.

Dagens mest oppsiktsvekkende nyhet på Tyneside kom imidlertid før kampen.

Klubbeier Mike Ashley er en forhatt mann blant flesteparten av klubbens supportere, dels på grunn av lagets sviktende resultater, dels på grunn av at han aldri har uttalt seg offentlig om planene for klubben.

Det sistnevnte valgte imidlertid Ashley, til stor overraskelse for engelske fotballeksperter, å gjøre noe med før skjebnekampen mot West Ham.

Ashley stilte nemlig plutselig til et intervju med TV-kanalen Sky Sports. Det var hans første intervju siden han overtok som majoritetseier i 2007, ifølge lokalavisen Newcastle Chronicle.

Ashleys budskap i intervjuet vil nok bli mottatt med et hjertesukk i supporterkretser. Han var nemlig klar på at han ikke har planer om å selge klubben med det første.

— Min intensjon er å vinne noe. Jeg kommer ikke til å selge klubben til jeg oppnår det. Uansett pris, sa Ashley i intervjuet.

Keegan med knallhard dom

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Kevin Keegan, som var manager da klubben ga Manchester United kamp til døra om Premier League-gullet i 1996, uttalte at Ashleys ledelse av klubben viste mangel på respekt for fansen.

— Det er nesten som om Mike Ashley har sagt «hva er det verste jeg kan gjøre?», sa Keegan til BBC Sportsweek.

Både Alan Shearer (til venstre) og Kevin Keegan (til høyre) er legender i newcastle. Her avbildes de etter en pressekonferanse i sammenheng med Englands EM-exit i 2000. Da var Keegan landslagstrener og Shearer blant de største profilene på det engelske laget. Foto: REUTERS

— Det er ikke bare jeg som oppfordrer han til å dra, men alle tilknyttet fotballklubben, til og med noen som jobber der. Det er tid for endring, sa Keegan.Salg av klubbens beste spillere har bidratt til å gjøre Ashley svært upopulær blant fansen. Newcastle-legenden Alan Shearer kom med en oppfordring til Ashley på BBC-programmet Match of the Day søndag kveld.

— Hvis de slutter å selge sine beste spillere, og henter noen nye ansiktet og spiller med sitt beste lag i cupene, vet man aldri. Da kan det hende vi får med en veldig god klubb å gjøre, sa Shearer.

Mike Ashley vokste opp i Buckinghamshire sør i England. Han har jobbet seg frem til en milliardformue gjennom suksess i sportsklærmarkedet.

Store deler av fansen viste sin misnøye med Ashley underveis i kampen mot West Ham søndag. Newcastle endte til slutt på 15. plass i Premier League.