Moussa Sissoko og Jonas Gutierrez ble de store heltene for Newcastle i sesongens siste serierunde. Med sitt hodestøt etter 54 minutters spill, sikret han Newcastles første ligaseier siden 28. februar og fornyet kontrakt i Premier League.

I oppkjøringen til kampen var det et stort press på både trener John Carver og eier Mike Ashley. Men med seieren, kan de to puste lettet ut. I det minste for en kort stund.

Store Newcastle-sjanser

Kampen mot West Ham var nokså åpen de første 45. Etter pause kom Newcastle til noen gode sjanser og Riviere burde gitt Newcastle ledelsen etter 50 minutters spill, men midbanespilleren brant en gedigen sjanse fra meget kort hold. Men like etter dukket Sissoko opp og stanget inn vinnermålet for de svarte og hvite fra nord i England.

Etter målet kontrollerte Newcastle inn seieren, og fem minutter før slutt sikret Jonas Gutierrez seieren da han satte inn 2-0. Et flott øyeblikk for argentineren som har kjempet seg tilbake fra kreft og blitt en stor helt blant Newcastle-fansen.

Og med seier 2-0, kunne et fullstappet St. James' Parks juble for Premier League spill neste sesong da dommer Martin Atkinson blåste av kampen.

Nedrykk for Hull

Med det ble jubel på St. James' Park, ble det tårer på KC Stadium. Newcastles seier betyr at Hull må ta veien ned til Championship med Burnley og Queens Park Rangers. Hull måtte vinne hjemme mot Manchester United, noe manager Steve Bruce aldri har klart på sine 21 tidligere forsøk, mens Newcastle måtte avgi poeng. Og Hull hadde sjanse på sjanse til å sikre seg seieren mot gamleklubben til manager Steve Bruce. Men to annulerte mål og sløsing av sjanser sørget for at det endte målløst og 0-0 mot et tannløst Manchester United.