20-åringen var på besøk i begynnelsen av november for å vise seg fram. Han ble beskrevet av AaFK-treneren som en spennende spiller, og en spillertype som klubben manglet i stallen. Men en overgang er ikke aktuelt for spilleren som har ett år igjen av kontrakten sin med KA Akureyri.

Ser etter annen kantspiller

– Ævar er en ung spiller med potensial i seg som gjør at han er spennende. Men er det en kantspiller med samme ferdigheter som har kommet lenger i utviklingen, både når det gjelder å levere stabile prestasjoner og erfaring, så er det interessant.

Ifølge islandske medier er det stor interesse for spilleren fra nivå to på Island.

– Dere ønsker en mer ferdigutviklet spiller?

– Stabile og gode spillere

– Det betyr ikke nødvendigvis at vi er på jakt etter eldre spillere. Hvis vi skal gjøre ungguttene på laget gode nok, må vi ha stabile og gode spillere rundt dem, sier han.

– Og det får dere til?

– Du kan regne med at vi har noen konkrete spillere i kikkerten, ja. Mulighetene er der for at vi får til noe, sier han lurt.

Men AaFK-treneren legger ikke skjul på hvor det har høyest prioritet å forsterke laget.

– Vi slapp inn 57 mål. Det blir viktig å få på plass noen som kan hjelpe oss der.

I forrige måned ble det klart at Mikael Dyrestam forlater klubben som bosmanspiller. Akeem Latifu og Jo Nymo Matland er også bosmanspillere, så det kan ligge an til flere utskiftninger i den delen av laget.

Marlinho-avtale snart på plass

I midten av november var Fredriksen og klubbdirektør Henrik Hoff i Brasil. Målet var å komme til enighet om en overgang for Marlinho, som hadde en låneavtale med AaFK ut sesongen. Partene kom til en muntlig enighet, men en overgang er fortsatt ikke på plass.

– Vi er fortsatt i dialog og håper å finne ei løsning innen relativt kort tid, sier Fredriksen som ikke har tenkt å ta seg så mye fri i desember.

– Det har jeg ikke tid til. Det er mye og viktige ting som må på plass først.