Den nigerianske spissen ble toppscorer for AaFK med 13 mål på 29 kamper denne sesongen. Ni av målene ble scoret på de 16 siste seriekampene, og det er blitt lagt merke til.

– Jeg må innrømme at vi opplever en voldsom interesse fra andre klubber rundt Leke James. Foreløpig har vi ikke fått noe bud på ham, men det vil forbause meg om ikke slike bud kommer, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Mange land

– Er det russiske klubber som er interessert igjen, slik det har vært tidligere?

– Det virker som om klubber i mange land har fått øynene opp for Leke nå. Ikke bare russiske.

HAR PLANEN KLAR VED ET SALG: Klubbdirektør Henrik Hoff.

Hoff fastslår at magefølelsen hans tilsier at muligheten er stor for at Leke blir solgt i januarvinduet. Leke har kun kontrakt ut 2016, og dersom han ikke blir solgt før i sommervinduet neste år, vil prisen krympe betraktelig.

Dilemma for AaFK

– Vi er i et lite dilemma. Hvis Leke blir solgt i januar, sier det seg selv at vi MÅ få tak i en ny spiss. Men hvis han blir, vil vi konsentrere spillerjakten lenger bak på bana. Men som sagt, det er mye som taler for et salg snart, sier klubbdirektøren og legger til.

– Ikke minst det at Leke selv er helt klar på at han ønsker å prøve seg i en større liga, teller for oss. Leke har vært veldig lojal overfor AaFK, og alle spillere vi har hentet fra utlandet ser på AaFK som et springbrett til noe større og «fetere» økonomisk.

Hvis nigerianeren skulle forsvinne, så har klubben alternativene klare.

– Det kan jeg love at vi har. Vi ønsker å styrke oss, og dersom vår toppscorer skulle bli solgt må vi foreta oss noe. Det er helt klart, sier han.

Sunnmørsposten kom ikke i kontakt med spissen fredag, men han har tidligere sagt han vil vente og se hva som dukker opp av tilbud. Interessen skal blant annet være stor fra kinesisk fotball, men det skal ikke være spissens største ønske å ende opp der, slik vi forstår det.

PS: Trener Trond Fredriksen svarte ikke på våre henvendelser om denne saka fredag.