ROSENBORG — VÅLERENGA 2-0

LERKENDAL (adressa.no): Målene har rent inn for Rosenborg denne sesongen, men for ett av de faste innslagene i startelleveren har det gått tungt foran motstanderens mål. Holmar Örn Eyjolfsson sto uten scoringer før kampen mot Vålerenga, men ble kvitt smultringen da han fastsatte sluttresultatet til 2-0 i andre omgang.

— Jeg burde hatt fire eller fem denne sesongen, så det var en stor lettelse og forhåpentligvis kommer det flere. Det var en stor vekt som ble borte fra skuldrene mine, sier Eyjolfsson til adressa.no.

MÅLSCORERE: Holmar Örn Eyjolfsson og Alexander Søderlund i hyggelig passiar etter seieren mot Vålerenga. Foto: Vegard Eggen

Scoringen kom på en corner der ballen datt ned i bena hans etter litt kaos inne i feltet. Han fikk plassert ballen forbi en haug med spillere og inn i nettet bak Sascha Burchert. Målet føyer seg inn i rekken over cornermål den siste tiden og midtstopperen forteller at det har vært et økt fokus på trening, etter at det var langt mellom dødballscoringene i første halvdel av sesongen.— Vi har vært klar over problemet med at vi ikke har scoret nok på dødball. Vi har gjort endringer på innløpene og prøvd å finne ut hva som passer best for oss, og nå ser det ut som vi har funnet en god miks, sier han.

Trodde hele tiden på seier

Mot Vålerenga slet Rosenborg lenge med å komme seg til store sjanser, men det åpnet seg utover i andre omgang og da Robert Lundström fikk sitt andre gule kort etter 50 minutter kom også scoringene.

— Vi var veldig sterke. De hadde ingen sjanser og vi er alltid gode i angrep. Hvis vi forsvarer oss som et lag, slik vi gjorde i dag, så kommer seiersrekka til å fortsette, sier han.

- Hadde dere tatt seieren hvis Vålerenga ikke hadde fått en spiller utvist?

— Vi hadde definitivt vunnet. Vi hadde kampen i våre hender og de skapte ingenting. Vi gjorde det tøft for dem og selv om vi ikke scoret like mye som i de siste kampene, så fant vi rommene og er alltid farlige.

Plaget av sola

Det var en fantastisk ramme rundt kampen med et fullsatt Lerkendal og over 20 varmegrader, da sola kom på en sjelden visitt i Trondheim. Det skapte faktisk problemer for hjemmelaget, ifølge Eyjolfsson.

— Vi hadde trøbbel med den lave sola i første omgang og det var vanskelig å se. I andre omgang hadde vi det enklere og da var vi gode, sier han.

Seieren gjorde at Vålerenga ble hektet av i gullkampen og er nå hele 12 poeng bak Rosenborg. Det så lenge ut til at serietoer Stabæk også skulle tape poeng, men de kom tilbake i sluttminuttene og vant 3-2 mot Lillestrøm. Likevel ser ting enda lysere ut for Rosenborg nå enn før søndagens kamper.

— Det forandrer ikke innstillingen vi har, fordi vi går for å vinne hver kamp, men vi er selvfølgelig et stort steg nærmere gullet, sier islendingen.