Onsdag sparker Norges jenter 19-landslag i gang EM i Israel. Spania er motstander i byen Ramla, og trolig vil bergenske Karoline Haugland være en sentral figur. 17-åringene er den eneste på laget som er født i 1998 (EM er for alle født etter 1996), men startet den siste treningskampen før mesterskapet.

— Ambisjonen er selvfølgelig å få mest mulig spilletid, og spille en viktig rolle i både det offensive og det defensive spillet. Som lag er målet medalje, det er realistisk, mener Arna-Bjørnar-spiller Haugland.

Hett

Hun nyter oppladningen til sitt første mesterskap.

— Det er over 30 grader og full sol hver eneste dag. Vi har fått en utrolig bra treningsbane der vi trener på kveldstid. Ellers har vi en fysisk økt på treningsstudio om morgenen, og så har vi litt fritid midt på dagen der vi gjør hva vi vil. Alt er veldig profesjonelt og lagt til rette for at vi skal prestere best mulig. Foran kamp vil en politibil kjøre foran oss sånn vi slipper å stå i kø, sier 17-åringen, som beskriver seg selv som spiller på denne måten:

— Jeg har mye vilje, gir alt i alle dueller og løper mye for laget. Jeg har bra utholdenhet og spilleforståelse, sånn at jeg vet hvor jeg skal slå pasninger og hvilke rom jeg skal løpe i.

- Passer oss bra

Haugland blir brukt som offensiv midtbane eller kant, mens den andre lokale spilleren på laget, er forsvarer Sara Soraya Eriksen fra Sandviken. I tillegg til Spania venter Tyskland (lørdag) og England (tirsdag) i gruppespillet for det norske laget. De to beste går til semifinale og kvalifiserer seg til neste års J20-VM.

— Det er nasjoner som passer oss bra. Vi har slått og spilt uavgjort mot England, vi har slått Tyskland, og mange på dette laget var med på å tape mot Spania i semifinalen i EM i fjor. Jeg tror det blir kamper hvor vi får spilt på styrkene våre, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.